Nem találtak koporsót a felnyitott kriptában
Bulvár
2015. márc. 30.

<p>Több forrásunk is megerősítette, hogy a ma délután lefolytatott exhumálás során bebizonyosodott: valóban eltűnt a koporsó a Belvárosi temetőből a Párdányi család kriptájából. </p>

A sírásók - egy jegyzőkönyv állítása szerint - egy nappal a temetés után kiemelték a halott asszonyt a koporsóból, majd a kriptát - benne a holttesttel - lebetonozták, hogy így fedjék el tettüket. Állításuk szerint "felsőbb utasításra" cselekedtek azért, hogy a koporsót újra értékesíthesse az önkormányzati cég. Ebben az időszakban a céget Laczó Imre vezette, a Kegyeleti Kft. éveket át az önkormányzati holding kevés nyereséges cége közé tartozott: „Már működésének első teljes évét pozitívan zárta a Kegyeleti Kft., Esztergom önkormányzatának temetkezési vállalkozása. A 2006 nyarán alapított cég közel egymillió forintos üzemi nyereséget mutathatott fel 2007-ben.” - írta korábban a szintén önkormányzati kiadású Hídlap.

Tavaly az országos sajtó számolt be először a koporsólopásról és sírgyalázásról, melyről az érintett család nyilatkozott  az újságíróknak. Az Esztergomi Kegyeleti Kft. akkori vezetője, Merényi Tamás tájékoztatta az esetről a családot egy belső vizsgálatot követően, ami után az elhunyt asszony fia feljelentést tett a rendőrségen. A bűncselekmény kapcsán indult nyomozást elévülés miatt félretette a nyomozóhatóság. Több havi várakozás után a hozzátartozók nyomására családtagok és közjegyző jelenlétében ma került sor a kripta felnyitására.
A gyanú és a sírásó tanúvallomásának valósága sajnos beigazolódott: a földi maradványokat koporsó nélkül találták meg ma a sírban. 

 

(forrás)