Nem találtak koporsót a felnyitott kriptában

Nem találtak koporsót a felnyitott kriptában

2015. 03. 30. 15:03

Több forrásunk is megerősítette, hogy a ma délután lefolytatott exhumálás során bebizonyosodott: valóban eltűnt a koporsó a Belvárosi temetőből a Párdányi család kriptájából. 

A sírásók - egy jegyzőkönyv állítása szerint - egy nappal a temetés után kiemelték a halott asszonyt a koporsóból, majd a kriptát - benne a holttesttel - lebetonozták, hogy így fedjék el tettüket. Állításuk szerint "felsőbb utasításra" cselekedtek azért, hogy a koporsót újra értékesíthesse az önkormányzati cég. Ebben az időszakban a céget Laczó Imre vezette, a Kegyeleti Kft. éveket át az önkormányzati holding kevés nyereséges cége közé tartozott: „Már működésének első teljes évét pozitívan zárta a Kegyeleti Kft., Esztergom önkormányzatának temetkezési vállalkozása. A 2006 nyarán alapított cég közel egymillió forintos üzemi nyereséget mutathatott fel 2007-ben.” - írta korábban a szintén önkormányzati kiadású Hídlap.

Tavaly az országos sajtó számolt be először a koporsólopásról és sírgyalázásról, melyről az érintett család nyilatkozott  az újságíróknak. Az Esztergomi Kegyeleti Kft. akkori vezetője, Merényi Tamás tájékoztatta az esetről a családot egy belső vizsgálatot követően, ami után az elhunyt asszony fia feljelentést tett a rendőrségen. A bűncselekmény kapcsán indult nyomozást elévülés miatt félretette a nyomozóhatóság. Több havi várakozás után a hozzátartozók nyomására családtagok és közjegyző jelenlétében ma került sor a kripta felnyitására.
A gyanú és a sírásó tanúvallomásának valósága sajnos beigazolódott: a földi maradványokat koporsó nélkül találták meg ma a sírban. 

 

2015. 04. 05. 14:40

Minden érdelkődőt várunk !

2015. 04. 02. 20:14

Mindenki azt gondol bele mondanivalómba, amit akar. Még azt is hogy marhaság. 

Nem politikát szándékoztam belekeverni ebbe a tragikus történetbe és sajnálom, ha valaki azt látja benne.

Arra próbáltam rámutatni, ilyen és ehez hasonló történetek  igenis szoros kapcsolatban állnak az értékrenddel amit a fennálló rendszer és az azt vezetők közvetítenek. Ez a meglátásom és a véleményem.

Azt nemtudom hogy a szóbanforgó történet milyen százalékarányban  következménye az ez előtti és a most még fennálló rendszernek, de annál lényegesen több, hogy ezt valaki abszolut marhaságnak nevezze.

Meggyőződésem hogy aki ezt utasításként kiadta, vagy végrehajtotta, azok elsődleges célja nem a halott meggyalázása volt, hanem anyagi haszon. Ami teljesen áthágott  mindenféle erkölcsi gátat, ami bizony értékrendhez kötődik. A másik pedig mi az hogy elévült? Ez talán nem a rendszerhez köthető? Ki az az ember aki egy ilyen esetre kimondja hogy elévült? Senki sem teszi fel ezeket a kérdéseket? Hogy kerülnek ilyen emberek városi cégek vezető pozícióiba? Nincs erkölcsi bizonyítvány? Persze tudom én vagyok a hülye, hogy ilyen dolgokat feszegetek, ennek semmihez semmi köze.

2015. 04. 01. 19:59

Bármilyen politikai előzményt, okozatot ebbe belelátni szerintem tévút. Dr. Hannibal esetében sem volt mérvadó politikai beállítottsága, Mr. N. Bates-nél sem. Aki(k) ezt csinálták, genetikai selejtek, függetlenül párt vagy felekezeti hovatartozásuktól. Ennek nincs köze politikához, ez mindennek a legalja. Abban bízhatunk,hogy ha napközben látszólag vidáman is éli tovább életét ez az embernek aligha nevezhető valami, legalább esténént, minden éjjel  megjelenik előtte a most feltárt sír, benne a meggyalázott holttest, és saját nyálában-izzadtságában üvöltve ébred fel. Kívánok neki még életében olyan öt évet minimum, mint amilyen az elhunytnak jutott a sírban, ennél több igazságot semmilyen jog nem szolgáltathatna. 

2015. 04. 01. 19:28

csak mélyült és tovább zuhant a liberalizmus az az a liberál demokrácia beköszöntével. De ez sem véletlen, ezek is egy tőről fakadtak."

 

Az már valami, ha egy ilyen szomorú hír kapcsán is ugyanazokat a falrengető  marhaságokat képes valaki szajkózni. De nézzük a dolog jó oldalát. A nevetés gyógyít. 

2015. 04. 01. 17:39

"Tájékoztatlak, ha lemaradtál volna róla : 1999 óta napjainkig 4 év kivételével fideszes polgármester volt, ezen idő alatt végig fideszes önkormányzati többség volt. A fenti gyalázatot egy önkormányzati cég csinálta! Szóval milyen liberalizmust,  kommunizmust emlegetsz??"

 

Tudod, régen voltmár az, amikor még én is elhittem, hogy nagy különbség van az eddig egymást válogató hatalmi helyzetbe került pártok között. Aki ezt még ma is elhiszi, azt csak sajnálni tudom. Egy tőről fakadtak, és céljuk is egy. A hatalom megszerzése, ha lehet megtartésa és a zsebeik tömködése.

Az az erkölcsi zuhanás, amit a kommunizmus hozott a Nemzetre és az Országra, csak mélyült és tovább zuhant a liberalizmus az az a liberál demokrácia beköszöntével. De ez sem véletlen, ezek is egy tőről fakadtak.

2015. 04. 01. 11:15

Kedves strazsa miket handabandázol itt össze-vissza? Miféle kommunista , liberális kotyvalékról zagyválsz itt?

Tájékoztatlak, ha lemaradtál volna róla : 1999 óta napjainkig 4 év kivételével fideszes polgármester volt, ezen idő alatt végig fideszes önkormányzati többség volt. A fenti gyalázatot egy önkormányzati cég csinálta! Szóval milyen liberalizmust,  kommunizmust emlegetsz??

2015. 04. 01. 10:48

Ti mit hittetek, mitől nyereséges a Kegyeleti Kft.? 

2015. 03. 31. 23:46

Sajnos ez egy kórkép a mai társadalmunkról, a kommunizmus és a liberalizmus kotyvalékából ezt meg ehez hasonló dolgokat kaptunk hagyatékul.

Elvetemült Istentelen gazemberek mindég is voltak. De ha  igaz, hogy felsőbb utasításra történt, akkor ez több mint elgondolkodtató.

Hogy elévült? hát persze hogy elévült, de ezt most inkább nem kommentálnám.

Én úgy gondolom már túl vagyunk azon a ponton, amikor kizárólag a bűnelkövetőket nevezhetjük felelősnek, mert felelősek mind azok, akik ezt a jelenleg fennálló rendszert támogatják, beleértve a választó polgárokat is.

 

 

 

2015. 03. 31. 15:22

Ilyet még elképzelni sem mertem volna,hogyan történhet ilyesmi?

Nem lennék nyugodt,hogy ha ebben az időszakban a hozzátartozómat temették volna el egy kriptába,egy esetről vagy netán több esetről is lehet szó?

A nyomozóhatóság elévülésről beszélt?

Hihetetlen!

Remélem akik ezt a bűncselekményt elkövették megkapják méltó büntetésüket!

2015. 03. 31. 7:47

Nem kívánok politikát idekeverni, de jegyezzük meg, hogy mindez  keresztény-konzervatív városvezetés alatt történt. Azon keresztény vezetés alatt, amely büszkén hirdette, hogy a temetkezési cége nyereséges.   A régi mantrán morfondírozva (" Esztergom jobbos város, csak a keresztény-konzervatívok nyerhetnek" ) ők már azok vagy lesznek ennél még jobbak is?

2015. 03. 30. 18:43

Egy szemtanu :

A kripta alján lévő betont felbontva az alatta lévő földrétegből előkerült az elhunyt. Még fémkoporsóban sem volt, ráfektették az alul lévő koporsóra, majd a földréteget lebetonozták, felismerhető volt a fekete ruha, sőt a nyakába helyezett selyemsál is "