Idén már gyalogátkelőhelyen közlekedhet erre is
Gazdaság
2015. márc. 25.

<p>Tegnap a Dobó Gimnázium tanulói zseniális performanszban adtak hangot egy Bánomi úti átkelőhely iránti kérelmüknek. Most utánanéztünk, hol tervezi az önkormányzat átkelők létesítését. Igen, a Dobónál akarnak, illetve a Honvéd utcához és a Budai Nagy Antalra is.</p>

Kép forrása: Hegedűs Roberta

 

Ha megkérdezné valaki, természetesen egy térképet elém tartva, hogy ugyan bökjek már rá pár helyre, ahová tennék gyalogátkelőhelyet. Túl sok kereszteződést mutatnék első blikkre is, ahová kellene, nemhogy másodjára. Szóval minimalistán illik kezelni ezt az ügyet, elvégre, ha minden évben épül pár darab, akkor rövid időn belül jut minden veszélyesebb útszakaszra vagy forgalmasabb kereszteződéshez. Csak nehogy túlzásba vigyük őket.

 

Mindenesetre idén három átkelő kiépítésére lesz pénz a költségvetés tanubizonysága szerint. Mutatjuk!

 

A Coop elé a Bánomi úton. Ezen útszakaszon két okból kifolyólag is fontos az átkelőhely, egyrészt a bolt és a Bánomi út másik oldala között történik nagyobb ingázás, másrészt pedig a Dobó Gimnáziumba közlekedő diákok számára is biztonságosabbá válik a közlekedés. Óhajuknak minap az iskola tanulói is hangot adtak krétás merényletükkel.

 

 

A Terézia és a Honvéd utca kereszteződéséhez. A Gyarapodás Programjában ezen az útszakaszon még a Terézia és a buszvégre jövő-menő buszok forgalmának lebonyolítást végző Simor és Ady utcák vonalában akartak átkelőt létesíteni. Ésszerűbbnek tűnik az új elképzelés, hiszen a tervek szerint a buszvégnek nincs maradása, a közeljövőben átköltözik a vasútállomás mellé, létrehozva az intermodális csomópontot.

 

 

A Budai Nagy Antal út és az Áchim út kereszteződéséhez. Könnyű érvelni: közintézmények sora egymás mellett, a Tescohoz vezető úthoz pedig megnövekedett forgalom társul.

 

(forrás)