Pénzjutalom Boldog Özséb legjobb ábrázolójának
Kultúra
2015. márc. 25.

<p>Művészeti versenyt hirdettek a Kaleidoszkóp Házban, az esztergomi rendalapító, Boldog Özséb életművének XXI. századi üzenetét keresik. Alkotói korlátokat nem szabtak a pályázatnak, így bármely művészeti ág képviselője jelentkezhet. A fődíj 40 ezer forint. A nevezési lapot a cikk alján mellékeltük.</p>

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben Művészeti Versenyt hirdet „esztergomi Boldog Özséb  élete és életművének üzenete a XXI. században” címmel, valamennyi érdeklődő művész számára.


Leírás

 

Összművészeti jellegű pályázat, minden művészeti ág képviselőjének. Az ihletet esztergomi Boldog Özséb élete és életműve, az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok megalapítása, és az odáig vezető út adja. A verseny győztese 40.000,- Ft összegű pénzjutalomban részesül az Eurohíd  Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány és a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ  közös művészeti alapjából. Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti  szabadság mellett.

 

A kiírásra bárki jelentkezhet.
Határidő: 2015. május 31.

 

Az értékelést egy szakmai zsűri végzi, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója, Kontsek Ildikó közreműködésével. A legjobb benyújtott pályázatból a kiírók Esztergomban kiállítást szerveznek, illetve sort kerítenek az  elkészült zeneművek, darabok bemutatására, írásművek közzétételére. Ha kedvet kapott a részvételre küldje alkotását és kitöltött és aláírt jelentkezési lapját a következő címre:


Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ, 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.


Kérjük, gondoskodjon róla, hogy jelentkezési lapja az alkotással együtt 2015. május 31. du. 14:00 óráig a fenti címre megérkezzenek. Későn érkezett jelentkezéseket nem veszünk figyelembe.

(forrás)
Csatolmányok
2015. 03. 25. 10:55