Az esztergomi vasútvonalhoz ér Tarlós 1-es villamosa
Gazdaság
2015. márc. 19.

<p style="text-align: left;"><span>Tarlós István ismertette az elkövetkező 6 év főbb fővárosi közlekedésfejlesztéseit. Kiemelkedő beruházásként kezelte a külső Bécsi úti villamos megépítését, amelynek a végpontja az esztergomi vasúti vonalszakaszhoz kerül.</span></p>

A következő hat év során lényegesen több fejlesztés lesz Budapesten, mint 2010 előtt másfél évtizeden keresztül, miután az előző napi kormányülésen 350 milliárd forintos keretet szavaztak meg ezekre - erről a valasz.hu-n csütörtökön megjelent interjúban beszélt Tarlós István főpolgármester.

 

Az uniós források jelentős része közlekedésfejlesztésre fordítható, és nekünk bőven vannak ilyen terveink - fogalmazott a főpolgármester, megjegyezve, ez az összeg több mint a főváros egész éves költségvetése. 

 

Megemlítette: a 3-es metró infrastruktúrájának teljes felújítására ebből 125 milliárd forintot kaptak. A Baross tér és Újpalota közötti villamosvonal kiépítésére 26 milliárdot, a Külső Bécsi úti villamosra (a Vörösvári úttól az esztergomi vasútvonal új megállójáig) 11 milliárdot, az 1-es villamos meghosszabbítására az Etele térig 8,5 milliárd forintot fordíthatnak. 

 

Forrás: MTI

(forrás)