„Jövőre a bajnoki cím a tét” - pillanatfelvétel a kézilabdás tavasz előtt
Sport
2015. márc. 11.

<p>A lányok túlélték az őszi szezont, március 15-én kezdődik a bajnokság tavaszi felvonása. A csapat egyelőre a tabella második részében foglal helyet, de nagy esélye van, hogy akár dobogón végezzen. Továbbra is támogatókat keresnek, lassan kialakul az állandó keret, jövőre pedig bajnoki címre törnek. A csapat edzőjével, Osvald Zsanettel dupláztuk meg közös interjúink számát. </p>

Októberben készült pillanatfelvételünket itt olvashatják.

 

Szeretgom: Szponzorkérdésben történt előre lépes az utóbbi időben?

 

Osvald Zsanett: Támogatás ügyében történtek kisebb változások. Főszponzorunk továbbra is a Mazsi Kft., időközben kaptunk támogatást több helyről is, év elején pedig az önkormányzat is pártfogásába vette a csapatot kisebb összeggel. Viszont a bajnokság zökkenőmentes lejátszása érdekében továbbra is keresünk olyan segítőket, akik a későbbiekben is szívesen hozzájárulnának a csapat sikereihez. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az eddigi támogatók áldozatkész munkáját.

 


Szeretgom: Továbbra is a városi sportcsarnokban tartjátok az edzéseket és a meccseket?

 

OZs: Igen, a termünk az idei évben is a sportcsarnok marad. A Pézsa vezetősége a nehézségek ellenére nagyon türelmes és segítőkész, amiért ezúton is hálásak vagyunk. Úgy néz ki, hogy a nyár folyamán felújítások lesznek a sporiban, aminek szintén örülünk (nyílászárók korszerűsítésére, hálózására különítettek el pénzt a költségvetésben – a szerk.).
 

 

Szeretgom: Térjünk rá a bajnokságra. Változtak az előzetes tervek? A keretben történt átalakulás?

OZs: Elsődleges célunk továbbra is, hogy a csapat összeszokjon, a több éves kihagyások okozta nehézségeket az edzéseken és a meccseken próbáljuk áthidalni, jövőre pedig szeretnénk megnyerni a bajnokságot - nem titkolt célunk, de ehhez rengeteg munka kell még a lányoktól.
 
Tavasszal hat új taggal bővült a csapat, ebből hárman csak most ismerkednek a kézilabdával. Erősítésként érkezett hozzánk két kapus is, ez sok terhet levett a vállamról, mivel az előző hálóőrünk, Angyal Renáta elköltözött, külföldre ment. Emellett folyamatosan azon vagyok, hogy megerősítsem minden poszton a gárdát, most is folynak tárgyalások esetleges friss igazolásokról.

 

(forrás)