Esztergom is profitál a japán-magyar kapcsolatok intenzitásából
Gazdaság
2015. márc. 3.

<p>Millió eurós nagyságrendű fejlesztéseket tervez Esztergomban a Diamond Electric.</p>

Magyar Levente gazdaságidiplomáciáért felelős államtitkár két napos munkalátogatáson vett részt Tokióban, ahonnan kedvező hírekkel tért haza, mint elmondta, egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós beruházást tervez Magyarországon, az esztergomi Diamond Electronic ugyancsak milliós nagyságrendű fejlesztéseket tervez az elkövetkező években

 

Az államtitkár leszögezte, a magyar-japán kapcsolat a keleti nyitás kormányzati stratégia sikertörténetének tekinthető. Az elmúlt két évben mintegy egymilliárd euró értékben fektettek be és közel négyezer munkahelyet hoztak létre Magyarországon japán vállalatok, és tavaly hetven százalékkal nőtt a kelet-ázsiai szigetországba irányuló magyar mezőgazdasági export.

 

Az államtitkár hétfőn Kiuchi Minoru japán külügyminiszter-helyettessel és Saiki Naokoval, a japán külügyminisztérium külgazdaságért felelős főigazgatójával tekintette át a kétoldalú kapcsolatokat. Ennek kapcsán Magyar Levente megjegyezte, a magyar-japán viszonyt nyitott kérdések nem terhelik, stratégiai partnerségen alapuló, fokozódó együttműködés jellemző.

 

Forrás: MTI

(forrás)