Tarthatatlan állapotok a zeneiskolánál
Kultúra
2015. márc. 3.

<p style="text-align: left;">Nem könnyű közlekedni a Zsolt Nándor Zeneiskola körül, az út aszfaltozás híján az esős időszakokban a tócsák és az ezeket ölelő sár áldozatává válik. Tovább tetézi a bajt az intézmény közelében megnövekedett forgalom. Miközben az iskola Esztergom kulturális életének és a városi fiatalság nevelésének legaktívabb központja. Az intézmény az önkormányzat mihamarabbi segítségét kéri.</p>

A Gesztenye fasor bekötőútja felújításra szorulna, az utóbbi időben egyre nagyobb gépjárműforgalmat bonyolít le. Ez az egyetlen útvonal, ahol a zeneiskola autóval is elérhető, közel 350 tanuló szülei használják napközben a próbák, órák és előadások alkalmával.

 

 

Az intézmény előtti terület sokszor parkolóhelyként szolgál a belváros felé igyekvőknek. Korábban többször javítottak az út állapotán, murvával szórták le – de ez is csak átmenti gyógyírként szolgált, 1-2 hónapon belül visszaállt a korábbi állapot, csupán a szilárd burkolat lehet megoldás a mostani méltatlan helyzetre. Ráadásul esős időben a gyalogos forgalom lebonyolítására is alkalmatlan a terület, gépjárművel pedig legközelebb a Vasas pálya előtt lehet parkolni. A Bottyán hídról pedig ugyancsak földúton juthatunk le a zeneiskolához, itt sem ártana lépcső és akadálymentesített lejáró kialakítása.

 

 

Tovább rontja a sétány állapotát, hogy a megnövekedett forgalmi igényekkel a tereprendezés sem tartott lépést, az iskola előtt nem alakítottak ki parkolóhelyeket, így az autósok a fák közötti zöld területekre kénytelenek parkolni.

 

Feltétlenül fontos lenne a város egyetlen Zeneiskolájának környezetét rendbe tenni és szilád alapozású bekötőúttal, ill. szabályos parkolásra lehetőséget adó parkoló kialakításával megszüntetni az áldatlan állapotokat. Közösségi oldalán a zeneiskola is az illetékesek mihamarabbi segítségét kéri, a Szeretgomon pedig az Ötletek rovatban is várjuk olvasóink javaslatait.

 

Képek forrása: Zsolt Nándor Zeneiskola Facebook oldala

(forrás)