Esztergomi siker a XXVIII. Pellinger Kupán
Sport
2015. márc. 3.

<p><span>Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvényét, a Pellinger Serdülő Focitornát idén az Esztergom utánpótlása nyerte. A fiatalon elhunyt labdarugó emlékének adózó tornán családtagjai és egykori csapattársai is tiszteletüket tették.</span></p>

Pellinger Zoltán a hetvenes évek meghatározó játékosa volt az NB II-es MIM Vasas csapatának. 1983-ban, 35 évesen súlyos betegségben ragadta el a halál, három kiskorú gyermeket hátrahagyva. Az aktív játékos pályafutása után, az utolsó éveiben edzősködött a MIM Vasas serdülőinél, ezért mindig ennek a korosztálynak szervezzük meg az emléktornát.

 

Idén három csapat jött el, Lábatlan az utolsó pillanatban betegségek miatt lemondta a részvételt. A csapatok duplán játszottak egymással, és így alakult ki a végső sorrend.

 

1. Esztergom

2. Visegrád

3. Tát

 

A rendezvényre eljöttek Pellinger Zoltán egykori csapattársai, sőt edzője: Osvald Béla is. A családot képviselte felesége, fia, lánya, valamint unokája. A díjátadáson megható volt, ahogy a régi csapattársak, a ma 60-70 éves egykori játékosok csapatként álltak ki a fiatalok mellé, felsorakoztak, mintha indultak volna a kupán. A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Pellinger Zoltán életútját, kiemelve, hogy a sportcsarnok munkatársai, a régi csapattársak, barátok nem engedik a feledés homályába veszni az emlékét.

 

(forrás)