Az esztergomi Bástya volt a legerősebb a XI. Öreg Porga Kupán!
Sport
2015. febr. 23.

<p>Befejeződtek XI. ÖREG PORGA KUPA küzdelmei a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A több héten át tartó rendezvény döntője február 22-én volt. </p>

Az utolsó napra 6 csapat jutott be. A döntő előtt a helyszínen sorsoltak a szervezők 2 x 3-as csoportot. Utólag elmondható, hogy az „A” csoport bizonyult némileg erősebbnek, hiszen onnan került ki a végső döntő két csapata, a tavalyi második BÁSTYA és a tavalyelőtti győztes SENIOR '92. TOKOD ÜVEGGYÁR viszonylag gyenge teljesítménye meglepetés volt, hiszen a döntőig simán és helyenként ragyogó játékkal meneteltek.

 

A „B” csoportba három masszív csapat került, talán meglepetés, hogy VERŐCE lett a harmadik, hiszen ők mindig jók. Jellemző volt rájuk ezen a napon a rengeteg kihagyott helyzet. KERTMŰVES   mindig ott van a végén, így volt ez most is. NÁNA ezen a kupán nehézkesen indult, de a végére nagyon belelendült, bár a sérülések beleszóltak a végső helyezésükbe.

 

A keresztbejátszások mérkőzései viszonylag magabiztos BÁSTYA és SENIOR '92 győzelmet hoztak, így kialakult kettejük között a sokak által várt döntő.

 

A 3. helyért KERTMŰVES magabiztosan verte a lelkes felvidéki NÁNÁT, akik a végére „elfogytak” és elkészültek az erejükkel, bár végig szimpatikusan küzdöttek. KERTMŰVES így megismételte a tavalyi eredményét, idén is 3. lett.

 

A döntő nem okozott csalódást, kiélezett, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, 1 – 1 lett az eredmény. A büntetőket végül BÁSTYA csapata rúgta jobban, és hódította el a kupát, de SENIOR '92 csapata is megérdemli a dicséretet.

 

Elmondható, hogy BÁSTYA már nagyon vágyott a sikerre, hiszen két éve 3. lett, tavaly pedig a döntőben maradt alul és lett második. Idén sikerült nekik, így boldogan itták a pezsgőt a kupából.

 

A csapat tagjai: Kocsis Marci, Osvald Zsolt, Kovács Péter, Ferkó András, Tóth Péter, Minczér Albert, Kiss Mihály, Pásztor Márk, Maradi Tibor, Kiánek Zsolt, Tomasek Imre és Izeli József.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte az öregfiú foci jelentőségét, közösségformáló erejét. Megemlítette, hogy jövőre lesz a X. Öreg Porga, amit egy nagyszabású rendezvénnyel kíván a sportcsarnok megünnepelni. A míves serlegek átadásában segített Osvald Zsoltnak dr. Magyar György, a Porga Kupa egykori megálmodója, valamint Porga Sándor, a névadó egykori Porga Aladár unokatestvére, valamint Pál György , a Pézsa Tibor Sportcsarnok igazgatója.

(forrás)