Az Imre nyerte a szentek csatáját
Sport
2015. febr. 23.

<p>Ismét nagyszabású rendezvénynek adott otthont Pézsa Tibor Sportcsarnok, február 20-án pénteken ötödik alkalommal rendezték meg a Bajer János Kupát. Hat középiskola, 9-10. osztályos tanulói küzdöttek meg a végső helyezésekért.</p>

Bajer János

1926. 03. 11-én született Győrújbaráton.Hamar Bp-re került, ahol 1945-iga III. kerületi téglagyár csapatábanfocizott. 1945-ben költözött Pilismarót-Basaharcra, és játszott akörnyékcsapataiban, úgy mint: Pilismarót,Csolnok, Tát, Tokod, Sárisáp. KésőbbEsztergomba került, ahol játszott NB III-ban és NB II-ben is. 36 évesen fejezte be az aktív játékot. Közben játékvezető lettés évtizedekig vezette a mérkőzéseket.Megkapta az aranysíp kitüntetést!Esztergom város labdarúgásának éstömegsportjának még ma is aktív tagja.

 

Két 3-as csoportban szerepeltek a csapatok. Mind a két csoport mérkőzései nagyon szoros, kiegyenlített játékot és eredményt hoztak. Több mérkőzés végződött döntetlenre. Ebből a szempontból BALASSA bizonyult a legpechesebbnek, hiszen két büntető párbajt is elveszítettek, és így lemaradtak a döntőről. Végül SZENT IMRE és SZENT ERZSÉBET került be a döntőbe, amely SZENT IMRÉSEK megérdemelt sikerével zárult.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Bajer János életútját, példaként állítva őt a mai fiatalok elé. A főszervező kiemelte, hogy az országnak sok ilyen családra lenne szüksége, hiszen János bácsi lánya, veje, unokái, de még dédunokái is mind versenyszerűen sportoltak és sportolnak. A díjak átadásában Bajer Jánosnak segítettek a családtagokon kívül régi sporttársai, úgy mint: Markó Béla, Tarnóczi Imre és Winkler János.

 

5.-6. helyért: FERENCES - KOLPING 3 – 0

3. helyért: DOBÓ - BALASSA 4 – 0

Döntő: SZENT IMRE - SZENT ERZSÉBET 2 – 0

 

Végeredmény:

1. SZENT IMRE GIMNÁZIUM

2. ÁRPÁD-HÁZI SZT. ERZSÉBET KÖZÉPISK., ÓVODA ÉS ÁLT. ISK.

3. DOBÓ KATALIN GIMNÁZIUM

4. BALASSA BÁLINT GAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISK. ÉS SZAKISK.

5. TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM

6. KOLPING KATOLIKUS SZAKISKOLA

 

Legjobb játékos: SZÁSZ LAJOS (BALASSA B. GAZD. SZAKKÖZ. ÉS SZAKISK.)

Legjobb kapus: KOLZSI PATRIK (ÁRPÁD-HÁZI SZT. ERZSÉBET KÖZÉPISK.)

Gólkirály: BOKOR GERGŐ (SZENT IMRE GIMNÁZIUM)

(forrás)