Eltűntek a betontömbök (képek)

Eltűntek a betontömbök (képek)

2015. 02. 20. 10:59

Hosszú évek után végre ismét nem betontömbökbe érkeznek a szomszédos országból, testvérvárosunkból hozzánk érkezők: ma délelőtt elszállították a Mária Valéria híd felől a Táncsics és Lőrinc utcát lezáró betontömböket.

„Mától, hosszú évek után végre nem útzárral, hanem nyitott kapukkal fogadjuk a hozzánkérkezőket. A város egyik jelképe, a Mária Valéria híd így végre tényleg betöltheti összekötő szerepét, szimbolikusan is” – mondta Esztergom város polgármester asszonya.

 

 

 

A képviselő-testület még tavaly decemberben hatalmazta fel Romanek Etelka polgármestert azzal, hogy a hídról a belváros felé történő behajtás ügyében egyeztessen az illetékes szakhatóságokkal. A szükséges engedélyek beszerzését követően ma felszedték az utat hosszú évek óta lezáró betontömböket, ezzel párhuzamosan pedig kihelyezik a forgalomváltozás miatt szükséges táblákat, és megszüntetik a feleslegessé vált útburkolati jelzéseket.

 

 

 

2015. 02. 24. 7:12

Erre gondoltam én is,ezek szerint a képviselőtestület többsége úgy szavaz,hogy a polgármester melyik párt színeiben indult,ha a mienk akkor igen,ha nem akkor nem gombot nyomnak attól függetlenül,hogy a lakosság érdekeit szolgálja-e vagy sem.Példa volt erre az elmúlt 4 év,sajnos nem csak a mi városunkban.

 

2015. 02. 23. 23:19

  "Az előző képviselőtestület  miért nem tette meg ezt a lépést?"

 Ezt a kérdést a Fidesznek kellene feltenni, mert mint ahogy a mostani az előző testület is Fedeszes többségű volt !

 De az én véleményem szerint bosszúból csinálták, egyebek mellett ezzel büntették a lakosságot, csak azért mert független polgit választottak !

 

2015. 02. 23. 15:54

Az előző képviselőtestület  miért nem tette meg ezt a lépést?

2015. 02. 21. 18:25

"Elmondanád melyik ország vendégszeretetét, előnyeit élvezve ontod ránk , a megfellebezhetelenség látszatát keltve, az okosságaidat? "

 

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, ha már ilyen érzékenyen reagáltál meglátásomra, hogy néhány évtizeddel korábban azok az emberek, akik szüntelen harcot és küzdelmet vívtak a romlott imperializmus és nagytőke ellen, akik az akkori embereket tárgynak és magántulajdonnak tekintették, vagy legalább is nevelésre szoruló kisgyereknek, ma ugyanazok az emberek és utódaik vívnak szakadatlan küzdelmet a nácizmus, a kirekesztés és természetesen nem utolsó sorban a terrorizmus ellen. No meg a kisebbség többségi társadalom fölötti jogaiért. Mostmár ugyan a romlott imperialista nagytőke oldalán.

 Az élet az egy szakadatlan harc, ezen örök harcosok számára. Nincs nyugalom, nincs megállás. Ennek ellenére, sajnos  ma már kezd úgy kinézni a helyzet, hogy ezek a harcosok egyre rosszabb körülményeket vívnak ki számunkra.

Talán egy kicsit abba kéne hagyni a harcot, és valami, az egész emberi társadalom számára hasznos építő munkát kezdeni.

2015. 02. 21. 13:50

Ezek a betontuskók fontos szimbólumok. Szimbólumai a terrorizmus elleni szakadatlan végtelen harcnak és küzdelemnek, aminek mi magyarok is résztvevői vagyunk. Ezért vannak azok a tankcsapdák is Budapesten a Szabadságtéren, amik lassan már az egész teret elfoglalják.

 

Elmondanád melyik ország vendégszeretetét, előnyeit élvezve ontod ránk , a megfellebezhetelenség látszatát keltve, az okosságaidat? 

2015. 02. 21. 0:13

Remélni lehet, hogy gyakorlatias döntést fog a képviselő testület hozni a maradék 8 hullámtörő betonpiramisra is, különben ha 7 év az ütemezés 3-ra akkor még várhatunk úgy 15 évet, hogy az a maradék is eltűnjön örökre. De bízom bennük, hogy komolyan veszik a feladatukat.

2015. 02. 20. 17:11

"Ezzel az önrakodós teherautóval egyébként nem lehetett volna mindjárt elkanyarodni a Bazilika parkoló felé? Ott is van nyolc tuskó múltból, őket is el kellene már végre szállítani..."

 

Ezek a betontuskók fontos szimbólumok. Szimbólumai a terrorizmus elleni szakadatlan végtelen harcnak és küzdelemnek, aminek mi magyarok is résztvevői vagyunk. Ezért vannak azok a tankcsapdák is Budapesten a Szabadságtéren, amik lassan már az egész teret elfoglalják. Nehogy véletlen egy terrorista beleüljön egy tankba és nekimenjen a követségnek. Igaz, tankjaink már nincsenek, de nem is ez a lényeg.

2015. 02. 20. 14:10

Köszönjük szépen az új testületnek a Szlovák oldal nevébe is !

2015. 02. 20. 13:08

Ez egy szép örömteli nap, igaz 7 évet kellett várnunk arra, hogy végre eltűnjenek ezek a Meggyes éra ostoba, a város lakosságának érdekeit semmibe vevő, az öncélú diktatórikus hatalmat megtestesítő jelképei.

Ezzel az önrakodós teherautóval egyébként nem lehetett volna mindjárt elkanyarodni a Bazilika parkoló felé? Ott is van nyolc tuskó a múltból, őket is el kellene már végre szállítani...

 

Itt a nyakunkon a turistaszezon kezdete, miért kell tovább égetni magunkat a vendégek előtt, akik joggal teszik fel a kérdést: miért kell a város legtöbb turistát vonzó nevezetessége parkolójának kijáratát, a háborús időkre emlékeztető harckocsi akadályokkal elrekeszteni? Európában, sőt még a Dunántúlon sem (hogy a klasszikusokat idézzem)  látni még egy ilyen ostobaságot, hogy egy normálisan kiépített, átjárható parkolóból a buszoknak tolatva kelljen kimenni. Félő, hogy a városunkra visszagondoló vendégeink az emlékeiket jobban kötik majd ehhez az abszurd parkolási megoldáshoz, mint a Bazilikához.

Szerencsés lett volna, ha a képviselő-testület  mindjárt döntött volna ezekről a betontuskókról is. Egy füst alatt, gyorsan és költséghatékonyan  kellene az ilyen hasonló jellegű ügyeket lezárni.

Mondjuk azt sem igazán értem, hogy miért kellett erre a mai kis akcióra több mint négy hónapot várni...

 

2015. 02. 20. 12:17

VÉGRE!!!!