Pénteken megnyitják a Táncsics és a Lőrinc utcát a Mária Valéria híd felől
Gazdaság
2015. febr. 19.

<p>2015. február 20-án (pénteken) ¼ 8-tól megkezdődik a Táncsics utca – Lőrinc utca megnyitása a Mária Valéria híd felől érkező járművek számára.</p>

Még 2014. december elején döntött a képviselő-testület, hogy a polgármester egyeztetést kezdjen a Lőrinc utcát a Mária Valéria híd felől elzáró forgalomterelő elemek felszámolásáról. Január 23-án pedig döntés született a megnyitásról, de a testület hozzáfűzte, hogy a tehergépjárművek, buszok esetében szigorú korlátozás szükséges, továbbá a megnyitást követően forgalomszámolásra, és a lámpás csomópont esetében a lámpák átprogramozása is szükséges lesz.

 

Még 2007-ben Meggyes Tamás polgármester ténykedésének következtében a Lőrinc utca egyirányú lett (távlati célként lebegett, hogy sétálóutcává alakítják), a döntés után több demonstráció szerveződött a forgalmi rend visszaállítását követleve.

 

A tüntetéseken a polgármester személyesen vett részt, kiállva a döntés mellett. Végül népszavazást szerveztek az ügy eldöntésére, de mire megtartották 2008-ban, a forgalmi rendet újra módosította az önkormányzat. 2008 májusától újra kétirányú az utca, azzal a kitétellel, hogy a Mária Valéria hídról közvetlenül nem lehet ráhajtani a Táncsics-Lőrinc utcákra. Pénteken ezt a korlátozást oldják fel.

(forrás)