Feloszlik az Esztergomban fogant Heaven Street Seven
Kultúra
2015. febr. 18.

<p>Befejezi működését a zenekar, amely 1995-ben alakult a Vitéz János Tanítóképző Főiskolán, tudatta a hírcunami. </p>

A zenekart Szűcs Krisztián és Németh Róbert, valamint Orbán Gyula és Kiss Endre alapította 1995-ben az esztergomi Vitéz János Tanítóképző Főiskolán. Mint a zenekar biográfiájában részletekbe menően kifejtik: "Több éves tervezgetés, teaházi akusztikus zenélgetés és a kollégium női zuhanyzójában rögzített barkácsfelvételek után"

 

Még 1995-ben elkészült a zenekar első bemutatkozó lemeze, a Tick Tock No Fear, amely kizárólag kazettán jelent meg. A Moszkva tér c. film későbbi rendezője, Török Ferenc segítségével ebben az évben elkészítik az első videoklipet is. 1996-ban jött az első komolyabb turné, a "Kitörés a Duna mellől" amely egyben kilépés volt a földrajzi komfortzónából, mivel eddig csak dunaparti városokban adtak koncertet. 1997-ben érkezett a második nagylemez, a Goal; a Wallflower c. számból később klip is készül, amelyet az MTV is műsorára tűz. Ezután felfelé ível a zenekar csillaga, többek között fellépnek a R.E.M előtt is a Kisstadionban rendezett koncerten.

 

A Szállj ki és gyalogolj című lemezért 2005-ben kapták meg a MAHASZ Fonogram-díját, 2006-ban pedig Cannes-ban az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának egy különdját vehették át. 2007-ben a Művészetek Palotájában először adtak nagyszabású akusztikus koncertet, ahol Presser Gábor is fellépett vendégként. 2009-ben a Jazz című albumukat jelölték egy Fonogram-díjra az év alternatív albuma kategóriában. 2010-ben a HS7 Ez a szerelem című slágeréből elkészül az MR2 Szimfonik első dalátirata, amely az azóta is nagy sikerrel működő sorozat mai napig talán legismertebb, emblematikus darabja.
 
A mai nap folyamán a budapesti Bordó Bisztróban rendezett sajtótájákoztatón jelentették be a feloszlást, pedig januárban húszéves évfordulójukat még teltházas koncerttel ünnepelték.
(forrás)