Hernádi Zsoltot ismét körözi az Interpol
Bulvár
2015. febr. 17.

<p><span style="color: #000000;">Hernádi Zsolt neve kedden ismét látható volt az <a href="http://www.interpol.int/notice/search/wanted/2013-53084">Interpol internetes körözési listáján</a>.</span></p>

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a nemzetközi rendőri szervezet ismét vörös jelzést adott ki. Ez a legmagasabb szintű riasztás, amely tájékoztatja a szervezet összes tagállamát arról, hogy az illetőt keresik a riasztást kérő ország, ez esetben Horvátország hatóságai. Hernádi Zsolt neve már korábban is szerepelt a kőrözési listán, de az Interpol ügyeit ellenőrző független bizottság (CCF) felülvizsgálata miatt 2014. március 3-án lekerült róla. 


A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol megszerezhesse az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogát. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt ezt követően visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze a horvát INA-ban az irányítási jogokat.

 

Forrás: MTI

(forrás)