Fülénél fogva lógatta gyermekét, vesszővel verte családját
Bulvár
2015. febr. 4.

<p><span style="color: #000000;">Öt év börtönbüntetésre ítélt egy esztergomi férfit kedden a Tatabányai Törvényszék. V. József rendszeresen bántalmazta élettársát és négy kiskorú gyermekét. Az ítélet nem jogerős.</span></p>

Füleinél fogva emelte fel egyik gyermekét, felesége bizonyítékul videóra vette a férfi tettét, ekkor tudott feleség segítségért fordulni - ismertette a részleteket a bíró. Történt mindez 2013 folyamán, de a család már 2010 óta élt együtt, a bántalmazások pedig rendszeresek voltak, legtöbbször azért, mert a gyermekek sírtak, vagy nem akartak elaludni. A gyermekek bántalmazására egy vesszőt tartott otthon. A tanúvallomások szerint a férfinak nem volt állandó munkahelye, pénzét és a családi támogatásokat italra és játékgépekre költötte V. József, miközben a család éhezett.

 

A bíró ismertette, hogy szakértők szerint az elkövető a beszámíthatóság határán álló gyengeelméjűségben szenvedő, erőszakos ember, azonban cselekményeiért büntetőjogi felelőssége fennáll. A Tatabányai Törvényszék V. Józsefet testi sértés, valamint testi sértés kísérlete, és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt halmazati büntetésül öt év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható és szülői felügyeleti jogát is megszüntette a bíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett.

Forrás: MTI

(forrás)