Ister-Granum felkészülési torna Esztergomban
Sport
2015. febr. 2.

<p>Felkészülési teremtornának adott otthont a városi sportcsarnok. Annavölgy nyert, Esztergom az ötödik helyen zárta a kiírást.</p>

Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben segíti a környékbeli felnőtt focicsapatok tavaszi felkészülését egy teremtornával. Ez az egynapos rendezvény mindig január utolsó hétvégéjére esik, hiszen addigra már a csapatok többsége elkezdte az edzéseket, de a szabadban akkor még nincsenek edzőmérkőzések.

 

Így volt ez az idén is. A csarnok szervezői idén is olyan lebonyolítást választottak, amelyben nincs kieső csapat, mindenki 5 – 5 mérkőzést játszik. A 12 csapatot 4 x 3-as csoportba sorsolták. A csoportmérkőzések után, a csoportok azonos helyezettjei alkottak új 3 x 4-es csoportot. A szervezők ezzel szerettek volna hozzájárulni a csapatok sikeres szerepléséhez.

 

Voltak meglepetések bőven, hiszen a tavalyi győztes TÁT, aki remek játékosállománnyal rendelkezik, csupán a 10. lett, de talán CSOLNOK és PILISMARÓT is többre vágyott, mint az elért helyezéseik.

 

A döntőbe jutott négy csapat viszont dicséretet érdemel, még ha több szakember is meglepetésként értékelte a döntőbe jutásukat.

 

Talán a legnagyobb esélye a döntőben TABAK volt, hiszen egy egységes, jó megye II-es gárdáról van szó, a másik 3 csapat pedig megye III-ban szerepel, és ott sem az élmezőnyben. De hát teljesen más a terem. Összességében            ANNAVÖLGY teljesen megérdemelten nyerte a tornát, de nagy dicséret jár NAGYSÁP és EPÖL fiatal gárdájának is.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kifejezte abbeli reményét, hogy a torna jól szolgálta a csapatok felkészülését a tavaszi szezonra.

(forrás)