Megkezdődött a Kerektemplom felújítása
Kultúra
2015. jan. 23.

<p>Sürgölődésre figyelhettünk fel a Kerek templom környékén, állványok emelkedtek a régóta felújításra váró épület körül. A Szeretgom értesült az üdvözítő hírekről, miszerint megkezdődtek a várva várt renoválási munkálatok, amelyeket több ütemben valósítanak meg az elkövetkező években.</p>

 

 

Az utóbbi napokban munkálatok kezdődtek a Szent Anna templom (népi közkedvelt nevén: Kerektemplom) körül, a járókelők észrevehették, hogy a külső köríves falak mentén állványok emelkedtek. Pokriva László plébános is megerősítette, valóban elkezdődött a templom renoválása, egyben megújulása is, amely a mostani kezdés után több ütemben valósul majd meg. Most a kezdő fázisban először 5 méter magasságban a vakolatot verik le, illetve gondot fordítanak a templom vizesedésének megszüntetésére is.

 

Tegnapi...

...mai állapotok

 

Pokriva atya kérdésünkre válaszolva hozzátette, előreláthatólag még idén sor kerül a következő ütem megvalósítására is, amelynek keretében felfelé haladnak majd a templom renoválásával. Végül következik a külcsín-felújítási munkálatok harmadik, befejező szakasza a kupola rendberakásával. Ezek után terelődne a figyelem a belső terekre, indulhatna a gyülekezet számára is fontos részek rendbetétele a Packh János tervei alapján készült klasszicista stílusú épületnek.

 

Rudnay Sándor indás-leveles díszítményű címere a: az idők nem hagyták érintetlenül az építtető emlékét sem

 

Az attikán ülő tornyok is felújításra szorulnak

(forrás)