Idén már a Tescóba járhat postára
Gazdaság
2015. jan. 21.

<p>Tavaly év végén kezdődtek tárgyalások az esztergomi kisposta áttelepítésének ügyéről, esetleges szolgáltatásbővítésének kérdéséről. Annyi biztos: lesz posta a Tesco területén, de a pontos dátumot még nem ismertették az illetékesek. A Baross Gábor úti „kisposta” térítésmentes használatának meghosszabbításáról viszont a holnap esedékes testületin döntenek.</p>

Esztergom és a Magyar Posta Zrt. használati szerződést írtak alá a Baross Gábor út 3. számú ingatlan főépülete jobb oldali részén található, földszintes, külön bejárattal rendelkező, mintegy 27 m2 alapterületű ingatlanrész napi 1 órás, térítésmentes használatára vonatkozóan, határozott időtartamra. 2015. január 2-án azonban lejárt a szerződés.

 

Az önkormányzat és a Posta között tárgyalások kezdődtek, amelyek révén várhatóan még az idei évben a Tesco Áruház területén postahivatalt alakítanak ki, ezzel párhuzamosan pedig megszűnik a Baross Gábor úti „kisposta”.

 

Viszont, hogy ne maradjunk addig sem posta nélkül, a Baross úti ingatlan használatának térítésmentes használatát biztosítja a város további egy évig, feltétel bekövetkeztéig, mely feltétel az új postahivatal megnyitása vagy az egész ingatlan hasznosítása más célra. A használattal kapcsolatos közüzemi költségek továbbra is a Magyar Posta Zrt-t terhelik. Holnap születhet döntés az előterjesztésről.

(forrás)