Nagyszabású rendezvény a sportcsarnokban
Sport
2015. jan. 12.

<p>Hagyományosan január 10-én rendezték a Pézsa Tibor Sportcsarnokban az ificsapatok felkészülési tornáját, amely a legnagyobb U19-es megmérettetés a megyében.</p>

Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok évtizedes hagyományához hűen idén is január elején rendezte meg az ificsapatok felkészülési tornáját. Január 10-én szombaton a selejtezőben 16 csapat küzdött 4 x 4-es csoportban a továbbjutásért. A csoportokból két csapat jutott tovább és kettő esett ki. Kijelenthető, hogy nagy meglepetés nem született az első napon, az esélyesebb csapatok jutottak tovább a középdöntőbe.

 

A nyolc továbbjutó csapat előre megadott szisztéma szerint, 2 x 4-es csoportot alkotott a középdöntőben. Az így kialakult két csoport közel azonos erősségű volt, úgyhogy nagy küzdelem volt a továbbjutásért. Az „A” csoportból a RÉVKOMÁROM csapata magabiztosan jutott tovább, nagyon egységes, jó gárdájuk van. Minden jelenlevő szakember döntőt várt tőlük. Második helyen MÉSZÖLY FOCISULI végzett. Nagyon ügyes játékosok alkották a csapatukat, látványos volt, hogy kevés cserével érkeztek.

 

A „B” csoportot is négy erős gárda alkotta. Talán a tavalyi második LÁBATLAN csapata emelkedett ki az előzetes esélylatolgatások alapján a többi közül. Persze itt volt a tavalyi győztes KOMÁROM, a harmadik TÁT és a negyedik VÉRTESSZŐLŐS, tehát a tavalyi kupa első négy helyezettje. Meglepetés született, hiszen a remek állományú és teremspecialistának számító LÁBATLAN három vereséggel kiesett. Továbbjutott a TÁT és a KOMÁROM, tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten.

 

A keresztbejátszás során két jó színvonalú és küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők, RÉVKOMÁROM és KOMÁROM győzelmével. Így TÁT és MÉSZÖLY FOCISULI vívta az elődöntőt, melyet végül TÁT nyert 4 – 2-es arányban, a végére már nagyon elfáradó MÉSZÖLY FOCISULI ellen, megismételve a tavalyi szereplésüket, idén is 3. helyen zártak.

 

Következett a torna 40. mérkőzése, a döntő! Igazi presztízsösszecsapás ígérkezett a Duna két partján fekvő KOMÁROM és RÉVKOMÁROM között. Végig élvezetes, kiélezett csatát hozott a döntő. Nem bírtak egymással a csapatok, hihetetlen izgalmas mérkőzésen 2 – 2 lett az eredmény. A büntetők végül RÉVKOMÁROMNAK kedveztek, és szerezték meg a győzelmet.

 

Az eredményhirdetésen a díjak átadásában segédkezett Osvald Zsolt főszervezőnek Tarnóczi Imre, egykori esztergomi kiválóság, Erős Gábor FIFA asszisztens, valamint Kerekes Sándor, a torna főszponzora, a Kertműves cég tulajdonosa.

 

Osvald Zsolt kifejezte abbeli reményét, hogy a torna jól szolgálta a csapatok felkészülését a tavaszi szezonra.

(forrás)