Esztergomi ifjú sakkozó sikere
Sport
2015. jan. 5.

<p style="text-align: justify;">Január első napjaiban rendezték a fővárosban a VI. Art Pub Kupa nemzetközi sakkversenyt, ahol városunkat is képviselték versenyzők. Az esztergomi sakkiskola fiatal tehetsége 47 embert utasított maga mögé.</p>

Budapesten rendezték január 2-4. között a VI. Art Pub Kupa nemzetközi sakkversenyt. Esztergom városát három sakkozó képviselte, Szabó Pál, Kovács Géza az A csoportban, a 13 éves Szabó Márton Mihály a B csoportban indult.

 

Az esztergomi sakkiskolás első FIDE versenyén 7 mérkőzésből 5 mérkőzést megnyert és 2 döntetlent ért el, így veretlenül, 6 ponttal, fél pont előnnyel nyerte meg a 48 fős versenyt. 

 

Szabó Márton Mihály az elmúlt hetekben megnyerte az I. Zsinka László emlékversenyt, a pátyi Mikulás Kupán második lett, az esztergomi sakkversenyen legjobb ifjúsági volt, Győrben a felnőtt nyílt schnell versenyen döntőjében, jó eredményt ért el.


Az A csoportban 6 forduló eredménye alapján: Kovács Géza ( 2 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség) a 13., Szabó Pál ( 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) pedig a 32. helyen végzett. Kovács Géza vereségét a 100%-al győztes vietnami nemzetközi nagymestertől szenvedte el, Nguyen Huynh Minh Huytól. A csoportban egyébként ötvenketten indultak.

(forrás)