Markó Bélát ünnepelték a sportcsarnokban - VI. Markó kupa
Sport
2014. dec. 22.

<p style="text-align: justify;">A hagyományoknak megfelelően az ünnepek előtt rendezték meg az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban, felnőtt csapatok számára a MARKÓ KUPÁT.</p>

December 21-én vasárnap 9 csapat küzdött a végső helyezésekért, 3 x 3-as csoportban. Kieső nem volt ebben a szisztémában, hiszen a csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új, 3 x 3-as csoportot, így mind a kilenc csapat 4 mérkőzést játszott.

 

Már az elején látszott, hogy két nagyon jó csapat között fog eldőlni az első két hely sorsa. Nevezetesen az esztergomi felnőtt csapatának játékosaiból álló VOLUNTAS és a dorogi játékosokból álló tavalyi győztes FC FIRKA emelkedett ki a mezőnyből. A hármas döntőbe még a több fiatal játékossal megerősített VASAS ÖREGFIÚK jutott, de ők ezzel teljesítették is a tőlük elvárt maximumot, a döntőbe nem tudtak érdemben beleszólni.

 

A torna úgy alakult, hogy az utolsó mérkőzés volt VOLUNTAS és FC FIRKA összecsapása. A nézők nem csalódtak, hiszen színvonalas, izgalmas, nagy iramú összecsapást láthattak. VOLUNTAS elhúzott 2 – 0-ra, de FC FIRKA tartotta a tempót és egyenlített. Már mindenki a büntetőket várta, amikor a vége előtt 1 perccel megszerezte VOLUNTAS a győztes találatot és elhódította a kupát FC FIRKÁTÓL.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező méltatta Markó Béla életútját, kiemelte, hogy milyen nagy szükség van manapság ilyen példaképekre. Markó Béla egész élete, sportpályafutása példaként szolgál mindenkinek.

(forrás)