Adventi forgatag az esztergomi Balassában (képek)
Kultúra
2014. dec. 19.

<p style="text-align: justify;">Az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolában az idén második alkalommal került megrendezésre az Adventi Forgatag elnevezésű rendezvény december 19-én.</p>

A idei rendezvény szervezése már közel egy hónappal az esemény előtt megkezdődött. A rendezvény főszervezői Gárdai Nóra vendéglátó szaktanár és Porubszky Krisztina tanárnő. Az iskola diákjai és tanárai személyesen és az Internet segítségével is bevonásra kerültek. 

 

 

Itt a diákok tájékozódhattak az eseményekről, eredményekről sőt ide kerültek fel az általuk készített reklámbemutatók is, mely prezentációkkal saját maguk is előre népszerűsítették a rendezvényt. Maga a program igen sokszínű volt. Az díszteremben megrendezésre került a Tanár-Diák hangverseny, mely karácsonyi énekekből, zenékből, versekből, novellákból és jelenetek előadásából állt.

 

 

Az épület folyosóján kézműves foglalkozásokon vehettek részt a vállalkozó kedvű diákok tanáraik irányítása mellett. Asztaldíszek, ajándéktárgyak, kártyák, karácsonyfadíszek, gyöngyfűzés, agyagozás, sálkötés - csak hogy néhányat említsünk. Ezeket hozzátartozóiknak vagy szeretteiknek ajándékozhatták a tanulók, vagy éppen jelképes összegért áruba bocsáthatták, és az így befolyt összeget a Bogáncs Kutyaotthonnak adományozta az iskola.

 

 

A Forgatagot megelőző hetekben már elkészítették az osztályok a mézeskalács házakat – többen a hozzájuk tarozó teljes udvart is. A portákból falut állítottak össze a szervezők, melyet először a városi Adventi vásáron a Prímás Pince boralagútjában, majd az igazgatói iroda előtt állítottak ki. Az osztálytermek is sorra kerültek, ahol a diákok saját tantermüket ötletes adventi dekorációval, illetve a kiemelten értékelt adventi naptárral díszítették fel. Az idén új elemmel bővült a karácsonyi hangulat megteremtése. Az osztályok a folyosókat szalvétákból készült képekkel, kollázsokkal tették ünnepi hangulatúvá.

 

 

Mindezek mellett akadályverseny és jelmezverseny is színesítette a programot. A diákok a saját maguk által készített süteményekből sütipiacot rendeztek tanáraiknak és diáktársaiknak. A diákok tartós élelmiszert, ajándékokat és ruhaneműket is gyűjtöttek a Szent Rita Fogyatékosok Otthonának, melyet Meszes Balázs iskolaigazgató adott át ünnepélyes keretek között.

(forrás)