Optikai tuning Esztergomban
Gazdaság
2014. dec. 10.

<p style="text-align: justify;">Sajtótájékoztatót tartott az Invitel Esztergomban, a Szamos Cukrászdában, ahol beszámoltak a vállalat 2012 óta tartó hálózatkorszerűsítéseiről. December 10 és 11-én a belvárosban karácsonyi hangulatban népszerűsítik a szolgáltatást, majd az ünnep apropóján ajándékokat juttatnak el a Vaszary Kolos Kórházba.</p>

 Fotó: FotóMűvek

 

„Az Invitel országos hálózatfejlesztési programjának köszönhetően év végéig az esztergomi háztartások döntő része igénybe veheti az optikán alapuló, szélessávú (FTTx) technológiát” – mondta Jeszenszky Zsolt az Invitel regionális vezetője. Majd hozzátette, 2 évvel ezelőtt még a városban csak 50%-os optikai lefedettséggel rendelkeztek, immár az év végéig tartó beruházásoknak köszönhetően ez a szám lassan felszökik 90%-ra. „Ez egy újabb fordulópont a város és a vállalat az internet mentén összefonódó történetében” – tette hozzá Jeszenszky.

 

Az év végére az esztergomi háztartások többsége számára elérhetővé válik az optikán alapuló, szélessávú technológia, amely akár 60 Mbit/sec adatforgalomra is képes. Az Esztergomban zajló fejlesztések az Invitel 2012-ben indított korszerűsítési csomagjának részét képezik, amelynek keretében a vállalat országszerte 4,5 milliárd forint értékben hajt végre fejlesztési munkákat.

 

A fejlesztés eredményeként gyors internetkapcsolat és a digitális funkciók előnyeit magában foglaló, minőségi IPTV-szolgáltatás áll a vállalattal szerződő lakosok rendelkezésére, ezzel is a növekvő és átalakuló fogyasztói elvárásoknak akarnak megfelelni.

 

„A magyarok tévénézési kedve nem változott az elmúlt időben, televíziózási szokásaik azonban átalakultak. A legfrissebb felmérések szerint hazánkban az emberek naponta több mint négy és fél órát töltenek a tévékészülék előtt” – jegyezte meg a regionális vezető. A legfontosabb tényező természetesen az árfekvés, a csatornaválaszték, ezzel egyidőben pedig egyre inkább hangsúlyos szerephez jutnak a digitális szolgáltatások is, mint a HD műsorok, az eredeti nyelven hozzáférhető filmek és a kanapéból is könnyen elérhető filmkölcsönzési lehetőségek.

 

„Decemberben összesen több mint 5.000 újabb esztergomi háztartás veheti igénybe az optikán alapuló technológiát” – mondta az Invitel regionális vezetője, majd hozzátette: „Az esztergomi lakossági előfizetőknek biztosított színvonalas infrastruktúra mellett az Invitel által nyújtott, optikán alapuló technológiát több helyi intézmény és vállalkozás is megelégedéssel használja, köztük az esztergomi székhelyű Magyar Suzuki Zrt.”

 

Az ügyfelek ezentúl kedvük és érdeklődésük szerint válogathatnak majd a tematikus minicsomagok széleskörű kínálatából, emellett kihasználhatják az akár 400 órányi műsor rögzítési lehetőséget is. „Az esztergomiak számára is rendelkezésre álló csatornakínálat 2015. január 1-től kiegészül a sokak által várt minőségi sportműsorokat felvonultató DIGI Sport 2-vel, valamint a népszerű tévésorozatokat sugárzó FOX-szal” – mondta Jeszenszky.

 

„Az Invitel elkötelezett a helyi közösségek iránt, a vállalat a karácsony közeledtével gondol azokra is, akik családjuktól távol vagy betegen töltik az ünnepeket” – tette hozzá a regionális vezető. A vállalat ezért novemberi népszerűsítő kampányának keretében Esztergomban is kitelepül a város szívébe, közös karácsonyfa díszítésre invitálva a város lakóit. A helyszínre látogatók kedves üzeneteket helyezhetnek el a fán, melyeket egy Xbox kíséretében a napokban eljuttatnak a Vaszary Kolos Kórház gyermekambulanciájának.

(forrás)