Két esztergomi arany is született a Mariborban rendezett Kick-box Európa-bajnokságon
Sport
2014. nov. 25.

<p style="text-align: justify;">A Mariborban zajlott kontinens tornán a hazai versenyzőink 9 Európa–bajnoki címet hoztak haza. Az Esztergomi KBSE és a Bajnai KBSZSE versenyzői is brilliroztak, Bayer Péter, Rizmayer Norbert és Kondár Anna is aranyat szerzett a Szlovéniában sorra kerülő összeurópai megmérettetésen.</p>

Rizmayer Norbert és Zrínyi Miklós

 

Összesen 15–en jutottak a döntőkig. 8-an egyéniben legyőzték a teljes európai mezőnyt és a magyar csapat is Európa legjobbjának bizonyult.

 

Mórádi Zsolt 84 kg-ban döntőzött az ír Kevin White ellen. Könnyedén, gyakorlatilag másfél menet alatt lelépte ír ellenfelét, 12:2 arányú technikai KO-val. Király István tanítványa gyakorlatilag legázolta az ír fiút, nem sok esélyt adva neki. Ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet.

 

Veres Alex súlycsoportot váltott, és 69 kg címvédőjeként hízott bele a 79 kg-ba. Előző mérkőzésén egy világbajnokot búcsúztatott, most pedig a döntőben a bolgár Emanuil Dimitrov sem tudott mit kezdeni vele. Fegyelmezett és magabiztos küzdelmével óriási sikert aratott esélyesebb ellenfeleivel szemben.

 

Kondár Anna úgy lett Európa-bajnok a női nehézsúly, a + 70 kg döntőjében, hogy technikai KO-val verte a francia Lemee Cathyt. Fölényére jellemző, hogy a végeredmény 10:0 lett, vagyis egy pontot sem engedélyezett riválisának, megszerezve ötödik Európa-bajnoki címét.

 

Veres Richárd aki 63 kg-ban Vjacseszlav Cserbakov (Oroszország) ellen vívott nagy csatát. Az orosz versenyző mindig ott szerepel az élmezőnyben és kifejezetten nehéz ellenfél, nagyon gyors és kemény rúgástechnikával. Szoros volt a mérkőzés, a vége előtt huszonöt másodperccel még Cserbakov vezetett 9:6-ra. Veres Richárd kiegyenlített, majd a hosszabbítás egy perce alatt hat ponttal verte riválisát és hatalmas sikert aratva lett Európa-bajnok.

 

Jároszkievicz Krisztián fölényesen nyert a szlovén Admir Sinanbegovics ellen pénteken. „Krisztián tudatos, szép küzdelemmel, végig vezetve, hat pont különbséggel, meggyőző fölénnyel nyert szlovén ellenfele ellen. Esélye sem volt a szlovén fiúnak.”- mondta Király István, a kiemelkedően eredményes Halker-Király Team mesteredzője.

 

Bayer Péter a kick-light +94 kg-ban győzött Giovanni Bolzano (Olaszország) ellen. „Péter egy nagyon kellemetlen stílusú olasszal küzdött, aki kihasználta a kick-light összes, combra irányuló lehetőségét. Szét is rúgta Péter lábát. Szerencsére tudtunk a taktikán változtatni, messziről egyenesekkel és rúgásokkal szerezte Péter, így sima lett a mérkőzés. – mondta Zrínyi Miklós, mesteredző.

 

Rizmayer Norbert, tartva kiváló formáját, a döntőt is „behúzta”, legyőzve az orosz Alekszander Lebegyevet. „Tudtuk, hogy nagyon kemény az orosz versenyző, mint általában az oroszok, ugyanolyan technikás, mint a mi versenyzőnk. Az első menetben még vezetett az orosz, aztán Norbi átvette az irányítást. Sokat mozgott a talajon, megzavarva ezzel az orosz versenyzőt, s közben „oda-oda piszkált” és kézzel is nagyon jó volt, maximálisan teljesített. Szinte teljesen kihozta magából, ami benne volt. – mondta Zrínyi Miklós.

 

Light-contactban Szuknai Zsuzsanna a döntőben egy nagyon kemény német ellenféllel küzdöttt. Végig „partyban” volt Alexandra Latocha, de Szuknai sokkal okosabban küzdött. A német jól bírta Szuknai Zsuzsa néha kemény technikáit, de a mérkőzés végkimeneteléhez nem férhetett kétség. Szuknai Zsuzsanna megszerezte a veterán light-contact 65 kg-ban az Európa-bajnoki címet.

A délelőtti egyéni döntők után következett a zárónap mindig nagy eseménye a csapatbajnokság. Mindig presztízs harcot jelent, és a magyarok már többször ünnepelhettek a végén. Az idei EB-n tizennégy csapat indult. A magyarok az első fordulóban simán legyőzték a norvég válogatottat technikai KO-val és ugyanez a sors várt az angol válogatott csapatra is. A döntőben a nagy meglepetésre a másik ágról bekerült görög csapattal találkozott a magyar gárda. A hellének viszont a fináléba jutással el is lőtték a puskaporukat, és a magyar csapat TKO-val, nagy fölénnyel nyert,és megszerezte a csapat Európa-bajnoki címet. A sikert a Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Nagy Henrietta és Kondár Anna összeállítású, a Halker Királyteam klubjára épülő magyar válogatott vívta ki.

A magyar kick-box válogatott így 9 Európa-bajnoki címmel zárta a maribori kontinensviadalt. Folytatódott a magyar sikersorozat.

(forrás)