Október 23. és 26. – Megemlékezés polgármesteri beszéd és képviselő-testület nélkül
Kultúra
2014. okt. 20.

<p style="text-align: justify;">A városi ünnepségsorozat 23-án, csütörtökön veszi kezdetét 10 órakor a Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Középiskola dísztermében, ahol a másik hosszúra nyúlt nevű városi iskolakomplexum, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola tanulói fognak közreműködni a műsor lebonyolításában. Ezután a résztvevők közösen elhelyezik koszorúikat a Városháza falán elhelyezett 56-os emléktáblánál.</p>

Október 26-án a Sötétkapunál történt események mártír hőseire emlékezünk. 17 órától koszorúzás kezdődik a Vaszary Kolos Kórháznál elhelyezett emléktáblánál, 18 órai kezdettel pedig a Sötétkapu lesz az események központja. A rendezvény lebonyolításában a változatosság kedvéért és hogy a kis esztergomi iskolahatározó is méltón képviseltesse magát, a Dobó Katalin Gimnázium tanulói fognak segédkezni.

 

Mint arról korábban már írtunk, a Jobbik esztergomi szervezete a 10. választókerület eredményeit pár nappal a választások után megtámadta,  és fellebbezést nyújtott be a Területi Választási Bizottságnak, melyet a testület bizonyítottság hiányában később elutasított, ezzel párhuzamosan pedig az ügyet további tanulmányozásra továbbították a rendőrségnek. A Jobbik felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.

 

Az önkormányzati átadás-átvétel így bizonytalan ideig csúszik. A megemlékezés napja viszont vészesen közeledik, idén a megszokottól eltérően a városi ünnepség repertoárjában nem szerepelnek majd a polgármesteri beszéd és az ünnepi testületi ülés obligát stíluselemei sem.

(forrás)