Heti Válasz: Tétényi komoly hibát vétett
Közélet
2014. okt. 14.

<p>Sok érdekessége van a vasárnapi önkormányzati voksolásnak, az egyikről, Esztergomról még viszonylag kevés szó esett (az országos sajtóban). Vajon mi történt, hogy a 2011-12-ben még országos szerepvállalással is hírbe hozott Tétényi Éva elveszítette a polgármesterséget egy politikai kezdővel szemben? - teszi fel a kérdést a <a href="http://valasz.hu/itthon/az-esztergomi-tanulsag-egyedul-nem-megy-105420" target="_blank">Heti Válasz</a>.</p>

A lap újságírója a kampány idején járt Esztergomban, és kifejezetten az érdekelte, hogyan néz ki Tétényi Éva és a fideszes Romanek Etelka párharca. Tétényi kiválóan kommunikáló, intelligens polgármester benyomását keltette, aki azonban érzékelhetően rájátszott a politikai üldözött szerepére. Aránytévesztésnek érezhető, hogy Esztergomot országos modellként emlegette, miközben a háborúba belemerevedett város láthatóan leépült.

 

Ráadásul a kormánypárt jó taktikai érzékkel szintén női politikust, a helyi közélettel magát eddig meg nem égető Romanek Etelkát indította, aki nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Az eredmény: Romanek Etelka 46,8 – 43,4 arányban legyőzte Tétényit, a Fidesz a 14 fős testületben 10 helyet szerzett, minden egyéni körzetet megnyert.

 

További részletek a Válasz.hu-n olvashatóak.

(forrás)