Legyőzte a magyar ligaválogatott a zágrábi rögbiseket
Sport
2014. okt. 14.

<p style="text-align: justify;">A hétvégén Kecskeméten mérte össze erejét a nagyrészt az Esztergomi Vitézekre épülő magyar ligaválogatott csapat a Zágrábból érkező ellenfelével. A mérkőzés sok érdekességet tartogatott a sport rajongói számára.</p>

Az Esztergomi Vitézekre épülő ligaválogatott erőteljesen kezdte a mérkőzést. A kitűnően rúgó battai Janotka révén a 3. 14. és a 17. percekben értékesített büntetőrúgásokkal, majd Köbl szemfüles céljával előnyt szerzett a magyar csapat, amin a Horvát rögbi reprezentánsai csak szépíteni tudtak.

 

A második játékrész is a hazai fölénnyel telt. Újabb sikeres büntetők, majd egy cél Tóth révén tetemes magyar előnyt hozott. A vége felé erősítettek a zágrábiak és az utolsó percben elért céljukkal beállították a végeredményt.

A hétvégén, 18-án Splitbe utazik a csapat, ahol a horvát bajnokkal mérkőznek majd meg.

 

 

A mérkőzés adatai:

 

 

RRC kupamérkőzés.

Kecskemét, Sóstói stadion 400 néző.

Vezette: Predrag Stiglic(szerb)

 

Magyar Liga Válogatott-Zágráb 27:17(16:12)

Válogatott: Réfi (Kecskemét), Pluár (Batta), Nagy (Esztergom), Koller (Esztergom), Jámbor (Esztergom), Roth (Esztergom), Mózes (Batta), Tóth (Batta), Czakó (Esztergom) Nicola (Exiles), Kendi (Batta), Köbl (Esztergom), Iván (Esztergom), Kőműves (Kecskemét), Janotka (Batta).

 

Csere: Dobai (Batta), Német (batta), Haspel, Varga, Suiogan (Esztergom)

Célok: Janotka 17, Köbl 5, Toth 5.

Edző: Suiogán Károly.

 

 

(forrás)