Gál Tamás (8. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 8.

<p>8. választókerület, az EVT jelöltje.</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

Aranyhegyen lakom, születésem óta Esztergomban élek.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

A Dobó Katalin Gimnáziumban végeztem, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem két diplomát nemzetközi tanulmányok és közgazdász végzettséggel. Dolgoztam Londonban és Brüsszelben, hét éve uniós pályázatok támogatásával foglalkozom. Számomra minden egyes probléma megoldása egy-egy lehetőség, hogy jobbá tegyük környezetünket, és nem pedig kifogás, hogy mit miért nem lehet megoldani. Esztergomban régóta halljuk, hogy mit miért nem lehet megoldani, én azért szeretnék dolgozni, hogy ezek a dolgok megoldódjanak. A beszédből elég volt, most a tetteknek kell következniük.

 

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

Nem most léptem be a helyi politikába, régóta eldöntött tény, hogy szeretném megmérettetni magam képviselőként. Sokan elfordultak a közélettől, hogy úgyse les jobb, minek is vele foglalkozni úri huncutság a politika. A politika, a várospolitika különösen, az emberek életkörülményeinek javításáról, gyermekeink jövőjéről szól. Ha elfordulunk, bezárkózunk a jövőtől fordulunk el, elvetjük az esélyét annak, hogy jobb legyen. Szerintem lehet egy jobb, tisztességesebb városi politikát csinálni, mint azt az elmúlt évtizedekben láttuk. Azért az EVT színeiben indulok, mert itt nem az számít, hogy ki melyik politikai oldalon áll, hanem, hogy Esztergomét szeretne tenni.

 

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

A 8-as számú választókerület a legnagyobb kiterjedésű Esztergomban, egyik vége Aranyhegy a másik pedig Pilisszentlélek. Eltérő területek, eltérő élethelyzetek és problémák. Az elmúlt években nem volt igazi képviselete a körzetnek, úgy látom ideje ezen változtatni! Pilisszentlélek közszolgáltatásokkal való ellátottsága nem megfelelő, ezt tetézi a 9-es helyi járat megszűnte, megnehezítve a bejutást. Első feladatként ennek helyreállítását tekintem. A következő rész az ún. dűlők, ahol egyre többen élnek életvitelszerűen. Megoldásra vár az utak pormentesítése, a helyi járat közlekedés megoldása, valamint a közbiztonság megerősítése. Aranyhegyen szeretném, hogy játszóterek újra rendben legyenek, kutyasétáltató épüljön, valamint megoldódjon a szeméttárolók körüli áldatlan állapotok.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

Egyedül nem lehet megoldani a város problémáit, nincs senkinek a zsebében a bölcsek köve. Azért indulunk csapatban, mert csak így lehet sikereket elérni. Az elmúlt években túlságosan előtérbe kerültek Esztergomban egyéni érdekek, hosszan tartó, sehova sem vezető csatározásokká válva. Pedig a kátyú mindenkinek kátyú, a helyi járat is politikai oldaltól függetlenül fáj mindenkinek. Ezeken a vitákon kell felülemelkedni. Csapatban, közösen!

(forrás)