Szabó Tamás (6. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 6.

<p style="text-align: justify;">6. számú választókörzet, független képviselőjelölt</p>

1.Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?
Egyrészt, és ez a legfontosabb érv, azért ebben a körzetben indulok, mert születésem óta itt élek és a továbbiakban sem tervezem a költözést. Az én véleményem szerint nem is szabadna más körzetben indulniuk a jelölteknek csak abban, ahol élnek, hiszen közel sem tudhatja, ismerheti a körzet problémáit olyas valaki, aki nem ott él és éli át ezeket a minden napokat érintő problémákat.

Másrészt a hatos körzet perifériának számít, méltatlanul elhanyagolt állapotban van, aminek nem kéne így lennie, több okból sem. Az itt lakók ugyan úgy megérdemlik a normális viszonyokat, mint a városközpontban és ne felejtsük el azt sem, hogy a várost két fő irányból is megközelítve, az ide érkezők ezen a körzeten haladnak át először, sok ide érkező turista ezt a területet látja először városunkból, és az első benyomás tudjuk milyen fontos.

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?
Az elmúlt időszakban nem nagyon történt változás, fejlődés a körzetben és megelégeltem a problémákat. Bizonyára nem csak a 6. sz. választókörzet sajátja ez az állapot, leginkább az egész városé.  Azt gondolom, hogy egy teljes frissítésre van szükség a városvezetés tekintetében, olyan fiatal, ambiciózus és tettre kész emberekre, akik nem hordoznak magukban sérelmeket, melyek meghatározzák munkájukat. Én egy ilyen embernek érzem magam.

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?
Néhány probléma, melynek megoldásával élhetőbb környezetet teremthetnénk.

  • a körzetben lévő utak (Szegfű u., Pöltenberg u., Gát u., Baross Gábor u., Árpád u., stb.) helyenként kritikus állapotának javítása
  • a körzet közvilágításának maradéktalan helyreállítása
  • a Töltés utcai szeméttelep, valamint a Kis-Duna parti illegális szemétlerakó helyek megszüntetése
  • közúti átkelők létesítése több helyen (Baross Gábor u., Táti út – Mindszenty iskola, stb.)
  • forgalomtechnikai tükrök kihelyezése nehezen belátható, forgalmas kereszteződésekbe
  • járdák állapotának javítása
  • helyi járat útvonalának és menetrendjének újragondolása a körzetben
  • forgalmi rend újragondolása több helyen (Petz Testvérek u., Eötvös József u., stb.)
  • parkosítás és játszóterek létesítése több helyen
  • Verseghy utca csapadékvíz elvezetésének megoldása


4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi – ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől?
Ahogy már korábban is említettem, megelégeltem, hogy nincs változás, nincs fejlődés, nincs együttműködés és továbbra is úgy gondolom, hogy olyan emberek kellenek, akik eddig nem vettek részt a politikában és nincsenek tele rossz érzésekkel, sérelmekkel, melyek akadályozzák Őket munkájukban.


Független jelölt vagyok, és azt hiszem a független szónak ebben a kontextusban pont az a jelentése, hogy távol áll mindegyik politikai oldaltól.

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?
Szerintem ez a két dolog ugyan az, az együttműködés, a közös érdekek szem előtt tartása a legfontosabb megoldandó probléma és lássuk be könnyebb, mint utakat javítani, turizmust fejleszteni vagy sorolhatnám tovább, viszont e nélkül egyik sem fog menni.

(forrás)