Régi esztergomi épületekkel ismerkednek az építészhallgatók
Környezetünk
2014. okt. 3.

<p style="text-align: justify;">A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet BSC szintű hallgatói járják Esztergom utcáit. Az építészhallgatók megismerkednek a város történelmi múltú épületeivel és vázlatterveket készítenek azok rehabilitációs lehetőségeiről.</p>

A diákok a polgármesteri hivatal főépítészi irodájának koordinálásával, Kőnig Tamás DLA, egyetemi docens vezetésével féléves gyakorlatukat végzik városunkban. A hallgatók bejárják, megismerik Esztergom önkormányzati tulajdonban lévő a féléves tematikához illeszkedő, kiválasztott épületeit, majd esetleges hasznosításukra terveket is készítenek. Esztergomi látogatásuk oka, hogy az „Épületrehabilitáció II.", tantárgy keretében előadásokat hallgatnak, gyakorlati feladatként pedig egy - általuk választott - történeti épület rehabilitációját tervezik meg vázlatterv szinten.

 

Egy-egy jól sikerült terv a későbbiekben akár kiindulópontja is lehet egy jelenleg funkció nélküli épület jövőbeni hasznosításának.  

 

/esztergom.hu/

(forrás)