Horváth Norbert (7. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 3.

<p style="text-align: justify;">7 választókerület, az EVT jelöltje.</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

A Budai lakótelepen élek élettársammal és nevelt lányommal.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Elektroműszerész végzettségem van, ismerem a kivándorlók életét- dolgoztam Németországban és Ausztriában, most a körzetért szeretnék tenni. Vissza kell adni a politika valódi képviseleti jellegét. Gyakran kérdezik, mi a garancia arra, hogy nem csak ígérgetek, hanem cselekszem is? Itt élek, és itt is szeretnék élni, és három év múlva is ugyan így szeretnék beszélgetni az emberekkel.

 

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

Nem most léptem be a helyi politikába, külsős bizottsági tagként dolgozom egy éve. Ebben az időszakban alkalmam volt betekintést nyerni a hivatali működésbe, és közelről látni a tehetetlenséget, a problémák elodázást a megoldásuk helyett. Épp ezért döntöttem úgy, hogy indulok a 7-es körzetben képviselőként, mert amellett, hogy az ebben a körzetben lévő cégek fizetik az iparűzési adó döntő részét, az egyik legelhanyagoltabb terület a városban. Az EVT-ben nem az számít, ki milyen oldalon áll, hanem, hogy tenni akarunk Esztergomért. a beszédek ideje lejárt, a cselekvés korszaka kell, hogy eljöjjön.

 

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

Az elmúlt egy évben a Városfejlesztési Bizottság külsős tagja voltam, ezt a munkát szeretném folytatni a körzet képviselőjeként. Esztergomban a legmagasabb a távhő ára, köszönhetően az elavult szigeteléseknek, nyílászáróknak. Képviselőtársaimmal közösen, szeretnénk végre egy igazi panelprogramot elindítani a Budain és Schweidelen élőknek is. Rendbe szeretném tenni a lakótelepek zöldfelületeit és járdáit és játszótereit. Mindegyik lakótelepre egy-egy kutyafuttatót szeretnénk építeni, hogy a házi kedvencek ne gyermekeink homokozóiban játszanak.

 

A közvilágítás és a tömegközlekedés körzetünkben is égető probléma. Régóta megoldandó dolog a gyári buszok áthaladása. Évek óta nem sikerül megoldást találni a problémára, pedig van megoldás!

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

Az elmúlt évben közelről is láttam, hogy a céltalan politikai csatározások működésképtelenséghez vezetnek. Elsőként Esztergom működőképességét kell helyreállítani, hogy az itt élők érezzék, az önkormányzat értük és nem homályos hatalmi érdekekért van. Ezen csak közösen, csapatban lehet változtatni. Mi ezen szeretnénk dolgozni.

(forrás)