Új adósságrendezés indul

Új adósságrendezés indul

2014. 10. 02. 16:12

Gimesi Sándor, a Giegler Kft. ügyvezetője október elsején adósságrendezési eljárási kérelmet nyújtott be, mert az 2010 évi adósságrendezés utolsó részletét nem kapta meg a vállalat. A cégvezető az alábbi levelet írta Tétényi Éva polgármesterasszonynak.

Tisztelt Polgármester Asszony!

 

 Tisztelettel és önmérséklettel vártam a 2010 évi adósságrendezés utolsó részletét a Giegler Kft. részére, de ezzel szemben tegnapelőtt megkaptam Öntől a beszámításról szóló levelét.

 

Mivel beszámítási kérelmét már a törvényszék 2014. május 13-i végzés indoklásában egyszer már elutasította:

 

„Az önkormányzat hivatkozott arra, hogy a hitelező követelését beszámítással teljesítette, azonban ez a védekezés sem volt alapos, mert az önkormányzatnak nincsen a hitelezővel szemben egynemű és lejárt követelése. Mindkét az önkormányzat által hivatkozott követelés keletkezéséhez bírósági határozatra van még szükség”. - így a mai nappal benyújtottam jogi képviselőm útján az újabb adósságrendezési eljárási kérelmünket, melyet eljuttattam a 2014. október 12-i polgármester választáson induló jelölteknek is.

 

 Tájékoztatom Tisztelt Polgármester Asszonyt, hogy az előző adósságrendezés nagyságrendileg 7 millió forint + áfa költséget jelent a város számára, várhatóan a mostani ugyanilyen összegű lesz, illetve a 4 év alatt késedelmes fizetése végett közel 27 millió forint közpénzt fizetett ki a város, mert Ön nem teljesített határidőre. Ezen összegeken felül van még, amit a város közvetlenül fizet az ő jogi képviselőjének.

 

Ez vélelmezhetően 50 millió forint. Továbbá, mindenki pontosan tudja, mivel jár egy újabb adósságrendezés (Uniós pályázatokon nem indulhat, vagyonfelügyelő jelenléte stb.) a városra nézve. Visszaidézve a 2014. májusi adósságrendezést, amikor Ön és a tanácsadói azt mondták „nincs semmilyen adósságrendezés, nem kell félni”, ezzel szemben a valóság, hogy 2014. május 13-án elrendelték (4.APK.11-14-000001/8 számú végzéssel) az újabb adósságrendezést, amelyet a kerekasztal kérésére a Giegler Kft. visszavont annak ellenére, hogy a testületi döntés ellenére csak részben teljesítette az adós a kötelezettségét.

 

 Esztergom, 2014. október 1.

 Maradok tisztelettel: Gimesi Sándor

2014. 10. 02. 17:50

Tisztelt Gimesi Úr!

Ön most komolyan gondolja ezt a riogatást, hogy újabb adóságrendezési eljárást var a város nyakába, néhány millió tartozás mefizetésének elmaradásáért?

Ha megteszi akkor számoljon azzal, hogy én Sámson József Boldizsár a jog keretein belül, minden követ megfogok mozgatok annak érdekében, hogy ön tévedésben tartva az önkormányzat képviselő testületét mélygarázs ügyeben, előnytelen szerződéskötéskötésre befolyásolta Meggyes Tamás akkori polgármestert, amivel több százmilló vagyoni hátrányt okozott az önkormányzat vagyonában, hogy ezért az igazságszolgáltatás elött feleljen.

Önnek nincsen erkölcsi jogalapja a rosszul teljesített munkájáért pénzt követelni Esztergom várostól! És bár ez csak egy vélemény, de ha úgy gondolja vannak fényképpel videóval igazolható szakmai bizonyitékaim is! Mondjuk az egyik az, az, hogy az ön alválkozója nem a szabványben előírt agresszív nagynyomású talajvíznek is ellenálló szigetelő anyagot épitette be az aljzatbeton szigetelésnél. Ezt bizonyitotta  a 2010 -es árvíz is, amikor buzgárként törte át a aljzat betont egy sokka kisebb vízoszlop nyomásnál, mint az 2013 -ban.