Papp János (6. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 2.

<p style="text-align: justify;">6. választókerület, az EVT jelöltje.</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

Nyugalmazott rendőrként a déli városrészben élek feleségemmel.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Iskoláimat Esztergomban és Budapesten végeztem. Rendőri éveim alatt megtanultam, hogy nincs nemesebb szolgálat, mint az emberekért, a közösségért végzett munka. Azért szeretnék tenni, hogy a déli városrész ne Esztergom egyik elfeledett része legyen. Ezrek élnek itt, szenvednek az évtizedes problémáktól. Megoldást keresnek a fennálló helyzetre, ahogy én is. Együtt, csapatban lehet csak sikereket elérni.

 

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

Azért az EVT színeiben teszem, mert nem az számít, hogy ki milyen politikai oldalon áll, hanem, hogy tenni akar-e a városért, vagy csak egyéni politikai érdekek vezérlik. Meggyőződésem, hogy a város problémáin csak közösen, csapatban vagyunk képesek úrrá lenni, egyedül biztosan nem megy.

 

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

A déli városrészt az elmúlt ciklusokban elfelejtették, problémái halmozódtak, ahelyett, hogy megoldásra leltek volna. Gondot okoz a tömegközlekedés hiánya, az utak és járdás katasztrofális állapota, a sötét utcákról már nem is beszélve. Ez utóbbi nagyban hozzájárult az emberek szubjektív biztonságérzetének csökkenéséhez, valamint a bűncselekmények elszaporodásához.

 

Éppen ezért a közbiztonság megerősítése – ennek kapcsán a közvilágítás megoldása – a polgárőrség munkájának támogatása a legfontosabb számomra. Tapasztalatommal szeretném segíteni az itt élőket a bűnmegelőzés területén. Helyre kell állítani a városrészben a tömegközlekedést, hogy gyermekeink eljussanak az iskolákba az emberek munkába, a piacra vagy szükség esetén az orvosi rendelőbe.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

Első körben a sehová nem vezető civakodáson kell úrrá lennünk. Ez, csak csapatban, együtt sikerülhet. Ha van program és mondanivaló, az mellé fel lehet sorakoztatni a képviselőket. a beszédek helyett, cselekvésre van szükség. A sok beszédben és egymásra mutogatásban tönkre ment a város. Ezért szeretnénk tenni közösen, csapatban.

 

(forrás)