Juhászné Czifra Ibolya (9. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 30.

<p style="text-align: justify;">9. számú választókerület, az EVT jelöltje.</p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

Születésem óta itt lakom, itt élek gyermekeimmel.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Évekig dolgoztam szociális területen, emberek mindennapi problémáival foglalkozom azóta is. Régóta foglalkozom közügyekkel, járom a városrészt, beszélgetek az emberekkel. Nap, mint nap szembesülök Kertváros problémáival és szeretnék megoldást találni rájuk.

 

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

Nem most léptem be a helyi politikába. Négy évvel ezelőtt már megmérettettem magam, és csak néhány szavazaton múlott, hogy megnyerjem a körzetet. Szeretném, ha Kertvárost végre valóban képviseltetve lenne; ha a problémák híre eljutna a megfelelő helyre, s ezekre megoldások is születnének.

 

Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

A problémákat napestig lehet sorolni az utak és járdák rossz állapotával, a hiányos közvilágítással, a közbiztonság rossz állapotával, a játszóterek lerobbantságával, a helyi járati buszközlekedéssel, az illegális szemétlerakó helyek jelenlétével, a Szalézi lakótelepen álló életveszélyes épületek lebontásával és így tovább. Probléma van bőven, megoldás is lehet rá, ha olyanok képviselik a városrészt, akik végre magukénak is vallják a feladatot és nem csak beszélnek róla. Tudom, hogy minden problémát nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani, de rangsorolva a problémákat, öt év alatt sok minden el lehet érni. Együttes, hatékony munkával kézzelfogható eredményeket vihetünk véghez.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

Első körben vissza kell térni az értelmes, konstruktív párbeszéd világába, mert az elmúlt években folytatott vagdalkozás, ahogy Esztergom állapota is mutatja, csak romlást hoz a városra. Ez mindennek az alapja.A kátyú mindenkinek kátyú, ha sötét van az utcában, az mindenkit érint, nem kell ezekből politikai hovatartozás szerinti hitvitát generálni. Csapatban, közösen!

 

(forrás)