40 év után találkoztak az Esztergomi Vasas Bajnokcsapat tagjai
Sport
2014. szept. 30.

<p style="text-align: justify;">2014 szeptember 27-é, szombaton az Esztergomi Vitézek Rögbi Club nagyszabású és sokrétű rendezvényei között, hangulatos megemlékezésre is sor került. Itt találkoztak azok az egykori labdarúgók, akik négy évtizeddel ezelőtt az NB III Duna Csoportjában Osvald Béla, a kiváló edző irányításával bajnokságot nyertek.</p>

Az RCH dísztermében megtartott találkozón megjelent Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei elnökségi tagja, valamint Erős Gábor FIFA játékvezető, aki szintén tagja a megyei labdarugó szövetség elnökségének. Popovics György köszöntötte a volt bajnokcsapat edzőjét, Osvald Bélát, Tarnoczi Imre technikai igazgatót, Takács Gábor szakosztályvezetőt és, a játékosokat, feleségeket. Méltatta a múlt eseményeit, elismerését fejezte ki a csapat tagjainak, hogy teljesítményükkel beírták magukat Esztergom sport történetébe. Befejezésül minden egyes csapat tagnak EMLÉKLAPOT/névre szóló/ adott át az 1973-74-es bajnoki idényben az NB II-as Dunamenti csoportban nyert bajnoki címe elismeréseként. Az Emléklap mellett még értékes könyvjutalomban is részesítette a régmúlt bajnokait.

 

Popovics György elismerő szavai után Erős Gábor FIFA játékvezető köszöntötte a megjelenteket, méltatta a bajnokcsapat érdemeit, majd felolvasta Khéner László az MLSZ megyei igazgatójának levelét melyben utólagosan, gratulálva bajnokcsapat vezetőinek és tagjainak, aranyérmeket adott át.(1974-ben emlék plakett volt a díjazás). Ezek után Popovics György és Erős Gábor egy-egy szál virággal kedveskedett a jelenlevő hölgyeknek. Végezetül Koller József csapatkapitány a csapat nevében könyvajándékot adott át az akkori vezetőknek Osvald Bélának, Tarnoczi Imrének és Takács Gábornak.

 

A továbbiakban az igen jó hangulatú találkozón közös ebéd után felelevenítették a régmúltban történteket, elbeszélgettek, örülve egymásnak. Késő délutánra járt, mikor elköszöntek egymástól, megfogadva, hogy öt év múlva újra találkozni fognak.

 

A találkozón részt vettek és a képen láthatók:

 

Popovics Győrgy, Erős Gábor, Hernádi Gyula, Varga Tibor, Göbölös György, Nagy József

Balogh József, Szenczi István, Nebehaj Ferenc, Mészáros Tibor, Osvald Béla, Markó Béla

Cserép István, Kara Dániel, Jámbor Gábor, Takács Gábor, Tarnoczi Imre, Schalk Károly

Ormándi Imre, Koller József, György Lajos

(forrás)