Laczó Imre György (7. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 30.

<p>7. számú választókerület, független jelölt.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

 Esztergomi születésű vagyok mindig is Esztergomban éltem.

 

A 7-es választókerület egy hátrányos körzet, ahol nagyon sok a tennivaló és a munka. Mivel én eddig is sokat dolgoztam, ezután sem ijedek meg a munkától és keresem a kihívásokat.

 

Mint nagypapa minden nap járok a lányomhoz, vejemhez, unokáimhoz, akik ebben a körzetben laknak. Ez Esztergom egyik legforgalmasabb körzete (ipari park, bevásárló központ), de egyben a legelhanyagoltabb városrésze.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Mert egész életemben hasonló feladatokat oldottam meg: nehéz, mások által sokszor megoldhatatlannak tűnő helyzetben értem el komoly eredményeket. Ez az a körzet, ahol nagyon sok tennivaló a munka. Maximálisan együtt érzek az Esztergomban élők problémáival, én is azon vagyok, hogy segíteni tudjak a problémák megoldásában. Esztergomot ne a szomorú, rosszkedvű, hanem elégedett emberek lakják. Megfelelő tapasztalattal, helyismerettel, és az itt élők problémáit ismerve szeretnék segíteni az itt lakóknak.

 

3. Mi a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

- közterületek, parkok rendbetétele szépítése karbantartása, épületek szebbé tétele.

- kertészeti végzetségemtől fogva az elöregedett, túlérett, életveszélyes, és sokaknak bosszúságot okozó allergén nyárfák kivágása, és helyettük más díszfák ültetése.

 - a meglévő járdák felújítása, javítása, újak építése, hogy a babakocsival közlekedő kismamák, családok balesetmentesen és kényelmesen közlekedhessenek.

- gyermekeink, unokáink részére korszerű, biztonságos játszóterek építése, és a meglévők szakszerű karbantartása, és biztonságossá tétele.

- körzetben nagyon fontos a postai szolgáltatás visszaállítása, hogy az itt élőknek ne a nagypostán kelljen tömött sorokban sok időt eltöltenie.

- közbiztonság helyzetét javítani.

- autóbusz helyi járatainak visszaállítása.

 

Igaz, hogy nem a 7-es számú választókörzethez tartozik, de szívügyem Esztergomban egy igazi piac létrehozása, ahol a városlakók kultúrált módon tudnak vásárolni, és közben megbeszélni a napi aktuális dolgaikat. (Mert az emberek szeretnek piacra járni).

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi – ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől?

Szerintem, a helyi önkormányzati képviselőség nem politikai kérdés, pártállástól függetlenül a képviselőtársakkal és a polgármesterrel együtt az emberek érdekében a lehető legtöbbet tenni az esztergomi emberekért.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

A Strigonium Zrt. hanyag gazdálkodásának felülvizsgálata és megszüntetése, kulcspozícióba esztergomi vezetők kellenek, akik itt élnek közöttünk, ismerik, és értik az Esztergomiak problémáit. Esztergom ne csak egynapos turista látványosság legyen, hanem a vendégéjszakák számát mindenféleképpen növelni kell.

 

Szép szavak és ígéretek helyett sokat tenni városunkért, egyetértésben és együttműködésben, fejleszteni Esztergomot. Mindegy, hogy milyen a képviselő testület politikai összetétele, összefogva az esztergomi emberek érdekeit, problémáit kell figyelembe venni!

 

Gyermekeink, unokáink, nyugdíjasaink biztonságos, virágos, tiszta rendezett, félelem nélkül élhessenek szeretett városunkban.

 

Én azt hiszem az ígéretekből már elég, nem ígérgetni, hanem dolgozni, tenni kell Esztergomért!

 

(forrás)