Földomlás Pilisvörösváron - Vasárnap délutántól lehet közlekedni az ideiglenes úton
Bulvár
2014. szept. 28.

<p style="text-align: justify;">Vasárnap délutántól lehet közlekedni  a 10-es főút pilisvörösvári szakaszával párhuzamos ideiglenes úton , amelyet a szombati földomlás miatt építettek ki - tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.</p>

A NIF Zrt. honlapján azt közölte, hogy vasárnap délután öt órakor újra elindul a közúti forgalom a 10-es számú főúton. A pilisvörösvári aluljáró munkálatait az A-Híd Zrt. végzi, a terelő útszakasz kiépítésén éjjel is dolgoztak, a forgalomtechnikai jelek felfestése van még folyamatban. Közölték: az autósok kétszer egysávos, aszfaltburkolatú szakaszon óránként 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek. A tömegközlekedési járművek a terelőutat használhatják, de a 3,5 tonna feletti nehézgépjárműveknek továbbra is tilos ráhajtaniuk az útra, Pilisszentiván felé kell kerülniük.

   

Csámpai Attilának, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett dőlt meg a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a 10-es főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

 

/mti/

(forrás)