Meszes Balázs (5. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 26.

<p>5. számú választókerület,a Fidesz-KDNP jelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Az 5. számú választókörzetben születtem, ott nőttem fel. Családunk is ebben a körzetben él a mai napig, ezért természetesnek érzem, hogy ezt a körzetet képviseljem megválasztásom esetén.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Fiatal korom óta igyekszem aktívan részt venni környezetem alakításában. Tagja vagyok olyan szervezeteknek, fórumoknak, melyek megfelelő lehetőséget biztosítanak a körzet problémáinak megismerésére és azok megoldásának reális megítélésében, ezek ismeretében alkalmasnak érzem magam a körzet képviseletére is.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Mint Esztergom valamennyi választási körzete az 5. számú választókörzet is küzd a járdák, közutak, a parkok, a közvilágítás, a homlokzatok és közterületek problémájával. Ezeken túl a Királyi városrész nagy gondja a piac, a buszpályaudvar, mely több cikluson átívelő gondja a városnak.

 

Ez utóbbi két problémára a város önerőből megoldást nehezen talál, ezért központi és pályázati forrásokat is igénybe kell venni a helyzet rendezéséhez. A problémát csakis az érintettek bevonásával, az ő érdekeik figyelembe vételével lehet megoldani.

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

Úgy érzem, évek óta része vagyok a helyi politikának és nem újként jelentkezem az esztergomi közéletben. Örültem, hogy egy olyan szervezet jelöltje lehetek aki, meggyőződésem szerint országos szinten is sokat tehet Esztergomért.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Legsürgősebben megoldandó probléma: legyen békesség és nyugalom a városban.

Legkönnyebben megoldható probléma: megújult polgármesterre, képviselő-testülettel dolgozni a városban.

 

Névjegy

 

5.            számú választókörzet – Szentanna, Királyi város, Csutimonostor

Meszes Balázs


Tősgyökeres esztergomi vagyok, családunkat az évtizedeken keresztül működtetett szikvízüzem után még ma is sokan „a szódás meszesként” emlegetik.
A Dobóban tett érettségi után Gödöllőn szereztem mérnök-tanári diplomát. Városom szépítésébe fiatalon bekapcsolódtam, az Esztergom Barátainak Egyesületével 1984-től városvédő táborokat szerveztem, a 80-as évek végén részt vettem az Esztergomi Kerekasztal megalakításában, mely a város akkori valamennyi politikai és társadalmi szervezetét összefogta.


Idén éppen húsz éve a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola igazgatójaként dolgozom, emellett a városi Oktatási Bizottságban és több országos szakmai szervezetben is tevékenykedtem/tevékenykedem. A Monteverdi Kórusnak immár 30 éve vagyok tagja.

Életem minden szállal Esztergom városhoz kötődik. Fáj, ha rosszat látnak, vagy hallanak városunkról és jó érzés, ha büszkén mutathatunk be eredményeket. Ezt a jó érzést szeretném az elkövetkezendő években minden esztergomi polgárban erősíteni.


Tel.: (+36) 30/237-6945
Mail: igazgato2@gmail.com

(forrás)