kórházi állapotok

kórházi állapotok

2014. 09. 25. 10:32

üdv mindenkinek!

Én is hallottam az említett szóváltást és sajnos imerem az emlitett hölgyet is! Nem szeretnék a keze közé kerülni (már meséltek egy-két dolgot róla) ha esetleg valami miatt be kellene feküdnöm a kórházba. Ha az utcán gy viselkedik hogy viselkedhet a betegekkel? Nem értem, hogy ilyen magatartással lejáratja a saját munkahelyét és még ezt el is nézi neki a kórház vezetősége? Hát igen, ezért tartunk ott ahol tartunk! Szomorú! :(

 
2014.08.19. 4:19

A napokban tanúja voltam egy heves vitának egy esztergomi üzletben.

Két hölgy ment majdnem ölre valamilyen rendőrségi ügy miatt. A harciasabb, keményebb fellépésű nő az alábbiakat kiabálta mindenki előtt:

......A látleletet úgyis olyan orvosok csinálják, akiket ismerek. Nővérként dolgozom a kórházban. Elintézem, hogy ne legyen semmi az ügyből.

Körülbelül ez jött ki a mondanivalójából.

Rajtam kívül még többen elhűlve hallgattuk a vehemens hölgy mondatait. 

Tényleg így működik ez Magyarországon?

 

2014. 10. 04. 11:57

Engem látogatóként inkább az lepett meg, mennyi a parkolóban a szlovák rendszámú autó...
Hallottam, Észak-Magyarországon is sok a szomszédos országból átjáró nővér.
Ha tényleg vannak kép. nélküliek, ez csak annak tudható be, hogy a belföldi szakképzett nővér ellátottság erős hiányosságot mutat.

De jómagam, s a beteg ismerőseim, akiket látogattam, meg voltak elégedve a nővérkék áldozatos munkájával. A túlterheltség dacára igyekeznek lelkiismeretesen ellátni a betegeket. (Halkan jegyzem meg: Orvost viszont annál ritkábban látnak a betegek!...)

Pedig isten uccse, nincs könnyű dolguk a nővéreknek némelyik beteggel!
A beteg ember cvíder, türelmetlen, szófogadatlan, na és bizony néha (vagy gyakran?) ugyancsak rosszindulatról tesznek tanúbizonyságot!
Pl. szándékos mellé vizelés a wc kagylónak! :(((

Aztán ott van az ún. "bolyongás-mánia"! Nem csoda, ha ezeket lekötözik, hisz maguknak is bajt okozhatnak a csámborgó betegek.
Emiatt szerintem nem lehet a nővéreket elmarasztalni.

Ami ellen viszont tenni nem tud senki, az a LOPÁS!
Némelyik beteg előszeretettel fogyasztja el más betegek (névvel ellátott!) hűtőbe tett ennivalóit! :(((
Vagy éjnek évadján elcsenik a ruhákat a szerkényekből. Mást (órát, mobilt) végképp nem ildomos bevinni a kórházakba.

EZ VAN! Sajnos...

De "ott fönn" bizonyára úgy gondolkoznak, a kórház nem magán klinika!

2014. 09. 25. 10:36

Érdekes hír jutott tudomásomra: az esztergomi kórházban X osztályon (osztályokon) olyan főnővér (ek) vannak, akiknek nincs meg a főiskolájuk!  Lehet ez? Több olyan ismerősöm is dolgozik a kórházban, akik már régóta pályáznak a pozicióra (megfelelő iskolával rendelkeznek) Érdekes dolgok! :(