Dr. Szerencsés Gergely (7. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 23.

<p>7. választókerület, a A Fidesz-KDNP jelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Szüleimmel a Budai Nagy Antal úton laktunk és gyerekként rengeteg időt töltöttem a Dobogókői úton nagyszüleimnél. Most is sok barátom, rokonom él itt a Budai és a Kovácsi lakótelepen, valamint a Dobogókői úton. Illetve nagyapámnak és az ő emlékének köszönhetően nagyon sok itt a régi kedves ismerős. Ezért mondhatom azt, hogy jól ismerem ezt a városrészt és tisztában vagyok problémáival, gondjaival, amelyek nagy része sajnos szembetűnő. Nap, mint nap járok ebben a körzetben és fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez a terület Esztergom egyik legfontosabb, ám mégis mostohán kezelt része.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Éppen azért, mert ez a körzet eddig nem kapott kellő figyelmet, úgy gondolom, hogy kell ide egy jó képviselő. Én pedig a városunkba vetett hitem és az ide húzó baráti, családi szálak okán érzek magamban annyi elkötelezettséget, energiát és tenni akarást, hogy jó képviselője legyek a 7. választókörzetnek. Hiszem, hogy a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeként és egy megválasztásra kerülő egységes képviselőtestület tagjaként kellő érdekérvényesítő erővel tudom képviselni a Csalamádé és a Kovácsi lakótelep, valamint a körzet minden lakóközösségének érdekeit. Hiszem, hogy egy egységes, együtt dolgozó csapat képviselőjeként nagyobb hatékonysággal tudjuk elérni azokat a célokat, amelyek révén a körzet lakossága újra visszanyerheti bizalmát Esztergom iránt és érezheti, hogy a város megfelelő tisztelettel fordul az itt lakók felé.  

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Ez a rész Esztergom egyik legfontosabb területe, hiszen azon felül, hogy sokan élnek itt, ebben a körzetben található az ipari park, országosan is komoly erőt képviselő cégekkel, valamint itt van egy bevásárló központ és két nagy, jelentős forgalmú áruház. De itt található Esztergom vasútállomása is, amelyet sokan használnak munkába vagy iskolába járásra, illetve a hétvégén vasúton idelátogatókat is ez a városrész fogadja. Kimagasló autós és gyalogos forgalom zajlik tehát ezeken az utcákon, ráadásul az ipari park kiszolgálását célzó teherforgalom is itt megy keresztül. Kétségtelenül ezek a körülmények rengeteg többletterhet rónak az itt élőkre, ezzel szemben viszont aránytalanul kevesebb a támogatás és a segítség. Ezen változtatni kell! A legfontosabb tehát, hogy a körzet és az itt élők igazságosan megkapják a kellő figyelmet és törődést, amely igazodik a rájuk nehezedő terhekhez. Ezért is elengedhetetlen, hogy egy elkötelezett, lelkiismeretes képviselő szálljon síkra a 7. választókerület érdekeiért, aki nem szembe megy a többiekkel, hanem együttműködik és egy erős csapat tagjaként valóban tenni tud a közösségért. Ezért bízom abban, hogy a körzet lakói október 12-én megtisztelnek bizalmukkal.      

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

 Munkám révén sokszor kerülök kapcsolatba és beszélgetek városunkba érkező turistákkal, akik kívülállóként talán objektívebben látják Esztergom problémáit. Mi esztergomiak is ugyan látjuk, érezzük, azonban itt élőként, lokálpatriótaként néha elfogultan, beletörődve vesszük tudomásul ezeket. Különböző kifogásokkal olykor még védelmükbe is vesszük otthonunkat. De úgy érzem most már kifogytak a kifogások és az ellenérvek, a védőbeszédek helyett itt az ideje a változtatásnak, a tetteknek, a cselekedeteknek.              


Maximális elismeréssel tekintek azokra, akik a függetlenség útját járva igyekeznek jobbítani környezetükön, de sportolóként is azt gondolom, hogy csapatban, csapatjátékosként erősebb lehet az ember. Közös erővel, együttesen jobban tudjuk képviselni az itt élő közösségek érdeket.   

            
Esztergom nem maradhat ellenzékben! Itt az idő, hogy kiálljunk a magyar kormánnyal egy nézetet valló, azonos értékeket képviselő és egy irányba haladó városvezetés mellett. A FIDESZ-KDNP jelöltjeivel és csapatával érhetünk el valódi eredményt és látványos változást.   


Nagyszüleim, szüleim mindig a keresztény értékrendet követték és ennek megfelelően neveltek. Ezért a polgári konzervatív jobboldalt képviselő Kereszténydemokrata Néppárt tagjaként szeretném szolgálni a városban és leginkább a 7. választókerületben élők érdekeit. 

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Romanek Etelka polgármesterjelölt asszonnyal és képviselőjelölt társaimmal több mint 100 pontból álló listát állítottunk össze, amely összefoglalja a megoldandó feladatokat és problémákat. Ahhoz azonban, hogy a lista pontjait kipipálhassuk és megoldhassuk, fel kell mérnünk az előző évek vezetésének örökségét. Először tudnunk kell, miből és mivel tervezhetünk, dolgozhatunk. De a legfontosabb, hogy szeretnénk megmutatni Esztergom polgárainak és lakóinak, van remény a megbékélésre, az együttműködésre, a fejlődésre és ki lehet törni az elmúlt évek fásultságából és reménytelenségéből. Adjunk esélyt a változásnak, szavazzon Ön is október 12-én a FIDESZ-KDNP jelöltjeire.                   

(forrás)