Stámusz Andrea (10. vk és polgármesterjelölt) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 18.

<div>
<p>10. választókerület, a Jobbik képviselő- és polgármesterjelöltje.</p>
</div>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

2009-ben szenteste történt a kórházban, ahol dolgozom, hogy egyik betegünk az utolsó napjaiban volt. Nem volt látogatója és lejárt a munkaidőm. Mellette maradtam még két órán keresztül. Megvártam, amíg nyugodtan elalszik, hogy ne kelljen egyedül maradnia. A családomnak szóltam, hogy pár órát kések. Ők megértették és megvártak az ünnepléssel. Ez a néni megkérdezte tőlem, hogy miért nem megyek inkább a családomhoz, amire én azt válaszoltam, hogy „azért, mert most itt van rám a legnagyobb szükség”.

 

Hogy miért ebben a körzetben indulok?

Biztosan sejtik a válaszom: azért, mert most ebben a körzetben van rám a legnagyobb szükség.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére? 

Nem én választottam a körzetet, a körzet választott engem. Még a szemétrendelettel küzdöttünk a testületben, amikor már az itt lakók arra kértek, hogy ha a 2014-es választásokon körzetben is indulnék, akkor náluk induljak. A belém vetett bizalmukat így köszönöm most meg, hogy ebben a körzetben fogadtam el az egyéni jelölésem.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

A problémák nem körzethez kötődnek, hanem városrészhez, ezért kiterjesztem a kérdést önkényesen egész Kertvárosra. A jelöltjeink közül, a másik kertvárosi körzetben (9-es) is nagyon fontos volt, hogy olyan személyt találjak, aki hozzám hasonlóan mindig lelkiismeretesen és emberségesen végzi munkáját. Az ideális jelöltet Hujsz Katalin személyében találtam meg. Kérem, hogy akik bennem bíztak, azok ugyanilyen bizalommal forduljanak hozzá is.

 

A körzet legégetőbb problémái szerintem a kábelégetés és az illegális hulladéklerakás. Ezeket meg tudjuk oldani a közbiztonság javításával és a hatékonyabb hulladékkezeléssel. Nagyon hiányzik Kertvárosból egy igazi játszótér is. A játszótér kérdése viszont egy olyan vágy bennem, amit még akkor is megvalósítok, ha nem rám szavaznak.:-) Persze a szavazataikkal talán gyorsabban.

 
4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

Mivel én nem most léptem be a helyi politikába, ezért gondolom ez a kérdés inkább azoknak szól, akik újak ezen a területen.

Én a lelkiismeretem oldalán állok.

Azt szeretném, hogy Esztergomot a gyerekeink is otthonuknak tekintsék, ne csak a szülővárosuknak.

Nem elfogadható számomra az a fajta szemben állás, ami a jelenlegi városvezető és a többséget adó frakció között alakult ki és amely két malomkő módjára zúzott össze minden jó törekvést az elmúlt négy évben Esztergomban.

 
5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Esztergom legsürgősebben megoldandó problémája a város vezetésének a helyreállítása. Hogy lehet ezt a legkönnyebben megoldani? Úgy, hogy Önök olyan jelöltre szavaznak, akinek bíznak az emberségességében és lelkiismeretességében!

Van választási lehetősége! Szavazzon a jelöltjeinkre október 12-én!

 

(forrás)