Felgyújtotta volt felesége házát
Bulvár
2014. szept. 15.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Rendőrkapitányság vádemelést javasol az ellen az 50 éves férfi ellen, aki idén tavasszal felgyújtotta a volt felesége házát.</p>

Közveszély okozásának bűntette, valamint rongálás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya O. János ellen. Az 50 éves váci férfi 2014. március 23-án délután megjelent volt felesége esztergomi házánál. Az asszony 15 hónapos kisfiával tartózkodott otthon, mikor O. János be akart menni a lakásba, de a nő nem engedte be. A férfi, aki benzines kannával érkezett egykori otthonához, betörte az ingatlan egyik ablakát, a konyhában elvágta a gázvezetéket, a magával vitt üzemanyagot szétlocsolta, majd felgyújtotta az ingatlant és a közeli szántóföld felé elmenekült.

 

Anya és gyermeke még a tűz előtt kimenekült a házból, így a rongálás során személyi sérülés nem történt. Az esztergomi járőrök elfogták az 50 éves váci férfit, akit gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vett és kezdeményezésére a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Az ügyben folytatott büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság 2014. szeptember 12-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)