Kóté Gyula (5. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 12.

<p>5. választókerület, független jelölt. </p>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

 

Azért kötődöm az 5-ös körzethez, mert itt, az Eszperantó (a régi Horánszky) utcában születtem, és a mai napig ebben a körzetben élek.


Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

 

Nap mint nap látom és tapasztalom, hogy az 5-ös körzet — és egész Esztergom! — épületei: a Sándor palota, a Bottyán utcai és Széchényi téri épületek lakatlanok,romosak. Szégyenei a városnak. A parkolókhelyek iszonyúak (elég csak a Bástya parkolóra gondolni), de az emberekkel fizettetnek mindezek használatáért.


Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

 

Számomra az előző pontban felsoroltak megoldása a legfontosabb! A konkrét megoldásokat az után lehet kidolgozni, ha a felálló új testület feltérképezte a város pontos anyagi helyzetét és kikérte a városlakók véleményét a legjobb megoldás megtalálására.


Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

 

Városunk lepusztulása, a konok képviselők hatalmi harcának és önös érdekeiknek köszönhető. Ez megengedhetetlen! Többé ne legyen ilyen Esztergomban!!! Legtávolabb tőlem az önző, gőgös, viszályt keltő, Esztergom érdeket semmibe vevő politikusok állnak. Engem már egyik párt sem érdekel. CSALÓDTAM bennük,ezért FÜGGETLEN jelölt vagyok.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

 

Elsősorban az esztergomiak és Esztergom érdekeit szolgáló polgármester és képviselők kellenek! Az Esztergom rendelkezésére álló pénzeket ellenőrizhetően a városra kell költeni. Tiszta rendezett utak, parkolók, parkok, élhető Prímás-sziget kell. A meglévő romos épületeket hasznosítani szeretném, de szigorúan pályáztatások útján.

 

(forrás)