Monostori Tivadar nevét viseli az új dorogi sportcentrum
Sport
2014. szept. 8.

<p style="text-align: justify;">Felavatta új sportcentrumát a Dorogi FC Tokod-Üveggyárban szeptember 6-án, szombaton. A megújult lelátóval, öltözővel és nagyméretű műfüves pályával rendelkező létesítmény Monostori Tivadar nevét viseli a jövőben.</p>

Miután a Tokod-Üveggyári önkormányzat hosszútávra használatba adta futballpályáját a Dorogi FC-nek, az egyesület saját forrásból felújította a létesítményt. A beruházás során az egyesület egyebek közt megújította a lelátót, korszerűsítette az öltözőket és egy nagyméterű műfüves pályát alakított ki.

 

A térség új sportcentrumát szeptember 6-án, szombaton avatta fel a Dorogi FC, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága valamint a települések vezetői. Az ünnepélyes átadón részt vett Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Tittmann János, Dorog polgármestere, Mayer László, a Dorogi FC elnöke és Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója valamint Erős Gábor FIFA-asszisztens is.

 

Az eseményen elhangzott beszédekben Mayer László köszönetet mondott a megvalósításban segédkezőknek, mindazoknak, aki a sportcentrum két éve elkezdett megvalósításában a szervezési munkáktól kezdve a kivitelezésig részt vettek.

 

Popovics György emellett kihangsúlyozta a sport és az utánpótlás nevelés fontosságát, hozzátéve, hogy mindezt kitűnően szolgálja majd a térség új sportcentruma. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, a jövőben a korszerű körülmények között a sportcentrum összefoghatja a térség fiatal tehetségeit.

 

A létesítmény az 1959-es gólkirály, a Tokodról Dorogra kerülő és a Bányászban 243 meccset játszó Monostori Tivadar nevét viseli, aki márciusban 77 éves korában hunyt el. A sportlétesítményt a hivatalos átadó ünnepség mellett egy utánpótlás torna is felavatta.

 

/fotó: dorog.hu/

(forrás)