40 éve a köz szolgálatában
Kultúra
2014. szept. 8.

<p style="text-align: justify;">Tóth Tamás, a Féja Géza Közösségi Ház igazgatója 40 esztendeje dolgozik a közszolgálatban. Ebből az alkalomból köszöntötte őt Tétényi Éva polgármester. A város nevében megköszönte a sokévnyi hasznos és áldozatos munkát, amelyet a közösségért, Esztergom kulturális életének jobbításáért, változatosabbá tételéért végzett, majd emléklapot és ajándéktárgyat nyújtott át az ünnepeltnek.</p>

Tóth Tamás - intézményvezető, könyvtáros, tanító, felsőfokú kulturális manager, nem utolsósorban elismert zenész - a négy évtizedet három esztergomi munkahelyen töltötte el, mindvégig kulturális intézmények dolgozójaként.  Elsőként a megyei levéltárban, majd az egykori művelődési házban volt státuszban, jelenleg a Féja Géza Közösségi Házat vezeti. Az átadást követően Tóth Tamás megköszönte az elismerést és elmondta, hogy munkája során számos remek emberrel találkozott, akik nélkül az elmúlt 40 esztendő másként, kevésbé sikeresen és eredményesen alakult volna.

 

Külön kiemelte azokat a meghatározó figurákat, akik nem csak az ő, hanem az egész város életében meghatározót alkottak.  Mivel néhányan közülük már nincsenek az élők sorában, alakjuk nemcsak meghatározó volt –fűzte hozzá Tóth Tamás – hanem egyelőre, hasonló karakterek híján úgy tűnik, hogy pótolhatatlan is.

 

Nagy szeretettel említette a Komárom-Esztergom Megyei levéltárban dolgozó egykori remek kollégáit, Ortutay Andrást, és a tavaly elhunyt Pifkó Pétert, továbbá a Petőfi Sándor Művelődési Házban megismert Csernus Ferencet és Szávai Gyulát, akik szintén nincsenek már az élők sorában. 

 

/esztergom.hu/

(forrás)