Elkezdődött a bányásznapi rendezvénysorozat Dorogon
Kultúra
2014. szept. 4.

<p style="text-align: justify;">Megkezdődtek a 64. Bányásznap ünnepi rendezvényei. A József Attila Művelődési Házban a Dorogi Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány nevében Wágner Ferenc elnök köszöntötte a szépszámú megjelentet. A hagyományos találkozón 50-60-65 éves jubileumi emléklapot adtak át a szövetség tagjainak.</p>

Az eseményen dr. Tittmann János polgármester megemlékezett az évfordulókról: 100 éve a dorogi bányász fiatalság létrehozta a Dorogi Atlétikai Clubot, 1924-ben elkészült Gáthy Zoltán tervei alapján a bányászkaszinó bővítése, amely épület a városi könyvtárnak ad helyet. Szólt arról is, hogy idén ünnepeljük Dorog várossá avatásának 30. évfordulóját is. Felavatták Kovács József fafaragó által tervezett és készített kopjafát, amelyet a Dorogi Szénmedence Bányászatának Emlékműve mögött helyeztek el az Otthon téren.

 

A bányásznapi rendezvények keretén belül, szeptember 6-án fogják átadni a megújult városi könyvtárat. A 64. Bányásznap programja itt található.

 

/dorog.hu/

 

(forrás)