Útszűkítés a Szentendrei úton a vasútfelújítás miatt
Közélet
2014. aug. 14.

<p style="text-align: justify;">Péntektől augusztus végéig forgalomkorlátozással járó munkákat végeznek a főváros III. kerületében, a Szentendrei úton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).</p>

A BKK tájékoztatása szerint az esztergomi vasútvonal építéséhez kapcsolódóan a Szentendrei út pályáját 137 méter hosszúságban kiszélesítik és a vasúti felüljáró építésekor megrongálódott útburkolatot is helyreállítják. Az ehhez szükséges forgalomterelés két ütemben valósul meg.

 

A munkát a Pók utcánál, a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán kezdik meg: a szabványnak megfelelően kiszélesítik a vasúti híd alatt átvezető útpályát. A második ütemben ugyanott, a városközpont felé vezető oldalon a két belső sáv marását és aszfaltozását végzik. A munkaterület mellett két sávon haladhat a forgalom - írták.

 

A forgalomkorlátozással járó munkák a tervek szerint iskolakezdésig, augusztus 31-éig befejeződnek. Szeptember 10-éig már csak közúton kívüli, a forgalmat nem korlátozó munkákat kell elvégezni - tették hozzá.

/mti/

(forrás)