Gázolás a körforgalomban – a rendőrség keresi az elkövetőt
Bulvár
2014. aug. 14.

<p style="text-align: justify;">Nem állt meg és segítséget sem nyújtott az az ismeretlen járművezető, aki augusztus 8-án súlyos sérülést okozott egy gyalogosnak, aki a Hősök terei körforgalomban kívánt átkelni a zebrán. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a gázoló elfogásában.</p>

(a kép csak illusztráció)

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 11060/983/2014. bü. számon eljárást folytat ismeretlen tettes ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. augusztus 8-án 20 óra 30 perc körüli időben egy ismeretlen személy Esztergomban a Kossuth Lajos úton haladt régebbi típusú Opel gyártmányú, kombi kialakítású, fehér színű, ismeretlen forgalmi rendszámú személygépkocsival. A Hősök terei körforgalomba való behajtás előtt, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget egy a zebrán átkelő gyalogosnak.

 

A sértett a gázolás elkerülése érdekében a járdára ugrott, de keze így is nekiütközött a személygépkocsinak. A gyalogosnak súlyos sérülése keletkezett, az autós viszont megállás és segítésnyújtás nélkül továbbhajtott Esztergom-kertváros irányába.

 

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kéri, aki felismeri a járművezetővel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telenfontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p:8-13), vagy a 33/510-240-es telefonszámon, illetve a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 

/KEMRFK/

(forrás)