Erdő Péter szentmisét tart Nagyboldogasszony ünnepén Mátraverebély-Szentkúton
Egyház
2014. aug. 12.

<p style="text-align: justify;">Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából péntektől főbúcsút tartanak a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, a vasárnap záruló eseményen három érsek mutat be nagymisét, melynek főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz.</p>

A ferencesek már csütörtöktől várják a zarándokokat, ekkor tartják a cigányok imaóráját és a családok megáldását. Pénteken, Nagyboldogasszony napján Bernard Bober kassai érsek mutat be szentmisét, valamint Igaz hit és babonaság címmel Varga Kapisztrán ferences tart katekézist.

 

Szombaton a résztvevők A természetes erkölcsi törvény című tanítást hallgathatják meg Osztie Zoltán plébánostól, a szentmise és a körmenet főcelebránsa Orosch János nagyszombati érsek lesz. Délután litániát és kegyszermegáldást tartanak, fogadják a gyalogos zarándokokat. Az énekes Mária-köszöntőt követi az esti szentmise és körmenet, majd az imádság a nemzetért. Éjféltől a meghaltakért tartanak szentmisét.

 

Vasárnap, a főbúcsú napján az ünnepi szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek lesz. A szentmise előtti katekézist A család összetartása címmel a ferences rendi Kiss Menyhért tartja.

 

A kegyhely felújítási munkáinak rendjét úgy alakították ki, hogy a kegyszobor és a liturgikus tér hétköznap is megközelíthető legyen. Gyóntatásra, szentmise bemutatására és a kegyhely megtekintésére minden feltétel adott, idén azonban szálláshelyet még nem tudnak biztosítani.


/mti/

(forrás)