Bővül a Kertvárosi Óvoda
Kultúra
2014. aug. 7.

<p style="text-align: justify;">Két új csoportszobát kapnak a kertvárosi óvodások. Évek óta gondot jelent Esztergom- Kertvárosban az óvodai férőhelyek száma, ugyanis minden ősszel több kisgyermek jelentkezik az intézménybe, mint ahányat fogadni tudnak.</p>

Ezért az önkormányzat az idei költségvetésbe betervezte a bővítést, amely lehetővé teszi a környéken lakó kisgyermekes családok ez irányú gondjainak megoldását. Az intézmény két csoportszobával gazdagodik a közeljövőben.

 

A bővítés, amelynek során egy, az óvodához tartozó külön álló régi épületből alakítanak ki az EU szabványoknak megfelelő csoportszobákat, két ütemben valósul meg. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően az első szakaszban a bontási és a szerkezetépítési munkálatokat végzik el, amelyeknek a lezárási határideje 2014.szeptember 30. 

 

A második ütemre ezt követően kerül sor. A befejező szakipari munkálatok közbeszerzését a napokban írja ki az önkormányzat. Óvatos becslések szerint akár idén év végére már birtokba is vehetik az új csoportszobákat a kertvárosi kisgyermekek.

/esztergom.hu/

(forrás)